Τουριστικό μάνατζμεντ
Ο τουρισμός αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Ωστόσο, παρ' ότι η χώρα μας αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάπτυξή του, η βιβλιογραφία που σχετίζεται με τη χρήση επιστημονικών εργαλείων προς αυτή την κατεύθυνση είναι σχετικά ανεπαρκής. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η δημιουργία ενός σύγχρονου βιβλίου με αντικείμενο τη φιλοσοφία και την εφαρμογή του επιστημονικού μάνατζμεντ στον τουρισμό γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ένα επιλεγμένο σύνολο εργασιών που παρουσιάστηκαν στην 3η Συνάντηση Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων, η οποία οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2005 στα Χανιά.
Το βιβλίο απευθύνεται σε στελέχη τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων, σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές, σε διοικητικούς επιστήμονες, καθώς και σε ερευνητές της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων και του τουριστικού μάνατζμεντ.

Λαδιά, Ελένη, 1945-
Η Ελένη Λαδιά γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογία και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα πιο γνωστά λογοτεχνικά της έργα είναι: "Χάλκινος ύπνος", "Αποσπασματική σχέση", "Η θητεία", "Τα άλση της Περσεφόνης", "Η Χάρις", "Οι ποταμίσοι έρωτες", "Τα ψυχομαντεία και ο υποχθόνιος κόσμος των Ελλήνων". Έχει τιμηθεί με το Β΄ Κρατικό βραβείο (1981) για τη συλλογή "Χάλκινος ύπνος" και με το βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για την "Ωρογραφία" (1999) και με το Κρατικό βραβείο Διηγήματος (2007) για τη νουβέλα "Η γυναίκα με το πλοίο στο κεφάλι". Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα σλοβένικα, τα γαλλικά και τα αγγλικά. Το μυθιστόρημά της "Χι ο Λεοντόμορφος" στα σέρβικα και "Η Χάρις" και "Η γυναίκα με το πλοίο στο κεφάλι" στα ρουμάνικα. Οι "Ομηρικοί ύμνοι" σε μτφ. Δ. Π. Παπαδίτσα - Ε. Λαδιά έχουν μεταφραστεί στα φιλανδικά. Άρθρα και μελετήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες της χώρας.