Πυραμίδες

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2006
ISBN:
9789600342307
Σελίδες:
113
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πυραμίδες
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Πυραμίδες
Ένας σεΐχης περνά τις μέρες του αγναντεύοντας τα οικοδομήματα της Γκίζας, ένας γεωμέτρης του χαλίφη Αλ Μαμούν έρχεται αντιμέτωπος με το δύσκολο αίνιγμα των αναλογιών τους, ένα αγόρι αναρριχάται με εμμονή στην κορυφή, "αυτό το σημείο από όπου ξεκινούσε το κενό, όπου η πιθανότητα παραμερίζει μπροστά στην αιωνιότητα". Κάτω από την πένα του Γιτάνι, ο Χέοπας, ο Χεφρήν και ο Μυκερίνος γίνονται μεταφορές του μυστηρίου...
O Γκαμάλ Γιτάνι, αυτός ο σπουδαίος συγγραφέας από τον Αίγυπτο, ξαναβρίσκει τη μυστικιστική γλώσσα των σούφι. Με αυτό το κείμενο, που πολλοί θεωρούν ως το καλύτερό του, μοιάζει να επιστρέφει στις πηγές, και να αναγνωρίζει το χρέος όλων μας απέναντι στο λίκνο της πνευματικότητας που υπήρξε η Αρχαία Αίγυπτος.
"Το βιβλίο του Γκαμάλ Γιτάνι είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα δείγματα δημιουργικής ιστοριογραφίας, δηλαδή προσέγγισης της ιστορίας και όχι απλής απαρίθμησης των ιστορικών γεγονότων και εποχών. Στο βιβλίο παρουσιάζεται μια πληθώρα χαρακτήρων, ο καθένας από τους οποίους βιώνει την προσωπική του ιστορία στη σκιά των πυραμίδων." (Al Ahram)
Τίτλος βιβλίου:Πυραμίδες
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Ghitany, Gamal, 1945-2015 (Συγγραφέας)
Σιγούρου, Αγγελική (Μεταφραστής)
Καπετανάκη Ελένη Ε. (Μεταφραστής)
ISBN:9789600342307
Σειρά εκδότη:Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Σημείωση:Ο τίτλος πρωτοτύπου είναι γραμμένος στα αραβικά.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες