Η υπόσχεση του αρχάγγελου

Εκδότης:
Ηλέκτρα
Έτος:
2006
ISBN:
9789606627439
Σελίδες:
631
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η υπόσχεση του αρχάγγελου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η υπόσχεση του αρχάγγελου
Το διάσημο αββαείο και ο ναός της νήσου Μον Σαιν Μισέλ, αποτελούν το σκηνικό του πραγματικά αξιόλογου αυτού βιβλίου, που το 2004 βραβεύθηκε με το έγκυρο και αρκετά σημαντικό Prix des Maisons de la Presse και έγινε best seller στη Γαλλία και την Ισπανία.

Η "Υπόσχεση του Αρχαγγέλου" είναι η συγγραφική γεννοβολιά της ευτυχούς συνάντησης ενός καταξιωμένου ερευνητή (Frederic Lenoir) και μιας ταλαντούχου μυθιστοριογράφου (Violette Cabesos). Αβίαστα και χωρίς να υπακούν σε κάποια υπόρρητη συνταγογραφία εκδοτικής επιτυχίας, οι συντελεστές του βιβλίου αυτού μοιράστηκαν το γνήσιο πάθος τους για τη μεσαιωνική ιστορία, και αντάλλαξαν απλόχερα τις γνώσεις τους και τις τεχνικές τους παραδίδοντας ένα ελκυστικό ιστορικό μυθιστόρημα που στη μεγαλύτερή του διάρκεια καθηλώνει τον αναγνώστη.

Πέρα από την ένταση και το αμείωτο ενδιαφέρον της καθ’ αυτής πλοκής, οι σελίδες του βιβλίου αυτού κρύβουν μέσα τους μια θαυμάσια ανασύνθεση της Μεσαιωνικής ανελευθερίας, προκλητικές τοποθετήσεις πάνω στην "εικαστική" (και όχι μόνο) εξέλιξη του χριστιανισμού από το πλαίσιο της ρωμανικής στην γοτθική τέχνη, ανιχνεύσεις του ρόλου των Βενεδικτίνων στην χριστιανική Δύση, διαφωτιστικές επισημάνσεις για την αντιπαράθεση χριστιανισμού και αρχαίων θρησκειών και βέβαια ωραίες ερωτικές ιστορίες, σημερινές και παλαιότερες.

Η δράση κινείται ισόρροπα κατανεμημένη μεταξύ του 11ου αιώνα και σημερινής εποχής, τα κεφάλαια και οι αιώνες αλλάζουν καθώς η πλοκή συγκλίνει.

Η Ζοανά επισκέπτεται πρώτη φορά το Μον Σαιν Μισέλ σε ηλικία 7 ετών. Το μικρό παιδί θα δει εκεί ένα όνειρο που θα της αλλάξει τη ζωή: Έναν ακέφαλο μοναχό να την προστάζει με βαριά φωνή: "Αd accedendum ad caelum, terram fodere opportet", δηλαδή "πρέπει να σκάψεις στη γη για να βγεις στον Παράδεισο". Στα τριάντα της και αφού η πρώτη εκείνη επίσκεψη έχει στοιχειώσει μέσα της έχοντας καθορίσει και την επαγγελματική της πορεία, η Ζοανά είναι πλέον κορυφαία αρχαιολόγος με ειδίκευση στην Ρωμανική Αρχιτεκτονική. Ο ακέφαλος μοναχός εξακολουθεί να την επισκέπτεται στα όνειρά της. Κάποια στιγμή καλείται να διευθύνει μια ανασκαφή στο Μον Σαιν Μισέλ. Εκεί βήμα βήμα φέρνει στην επιφάνεια ιστορικά τεκμήρια που την οδηγούν στην ανακάλυψη μιας παμπάλαιας όσο και συναρπαστικής ερωτικής ιστορίας...
Ο Ρομάν, ο μοναχός που είναι υπεύθυνος για την ανέγερση του αββαείου τραυματίζεται βαριά. Η Μοϊρά μια όμορφη Κέλτισσα θεραπεύτρια, τον θεραπεύει αξιοποιώντας τα τελετουργικά και παραδόσεις της παγανιστικής πίστης. Θέλοντας να την απομακρύνει από τον παγανισμό, ο Ρομάν την μυεί στους θρύλους και την πίστη της δικής του, χριστιανικής θρησκείας. Οι δύο άνθρωποι ερωτεύονται ώσπου η δεσποτική εκκλησία βάζει βίαιο τέλος στη σχέση τους και ο Ρομάν με τη Μοϊρά χωρίζουν για πάντα αφού η Κέλτισσα υποκύπτει στα μαρτύριά της προκειμένου να μην αποκηρύξει τους θεούς του ξεκληρισμένου λαού της...
Τίτλος βιβλίου:Η υπόσχεση του αρχάγγελου
Τίτλος πρωτότυπου:La Promesse de l'ange
Εκδότης:Ηλέκτρα
Συντελεστές βιβλίου:Lenoir, Frédéric (Συγγραφέας)
Cabesos, Violette (Συγγραφέας)
Δαμόφλη, Βέρα (Μεταφραστής)
Δέμου, Βίκη (Επιμελητής)
ISBN:9789606627439
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες