Χριστούγεννα στη Γελανδία
Τα Χριστούγεννα στον πλανήτη πλησιάζουν και τα γράμματα των παιδιών με τις επιθυμίες τους δε λένε να φτάσουν στη σπηλιά του Κάλι Καλ του καλικάντζαρου. Εκεί κάτω, αναρρώνει, μήνες τώρα, ο τραυματίας Αϊ-Βασίλης παρέα με τα ξωτικά του και τα καλικαντζαρούδια, ετοιμάζοντας τα δώρα των παιδιών.
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, καθώς ο βασιλιάς Γελιονάρδος φυλακίζεται, η μαγική σκόνη εξαφανίζεται, ο Αϊ-Βασίλης συλλαμβάνεται με την τουρμπινομηχανή του, ενώ κάποιοι αδίστακτοι κατασκευάζουν τα νέα μικροτσίπ κατά του γέλιου.
Τι θα γίνει όμως όταν το Ρυάκι των Δακρύων θα διασχίσει τη χώρα της Γελανδίας και θα βρει διέξοδο στη Μεσόγειο;
Για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει τούτα τα παράξενα Χριστούγεννα στη Γη, ταξιδέψτε παρέα με τον Κάλι Καλ στη μυθική χώρα του γέλιου.
Τίτλος βιβλίου: | Χριστούγεννα στη Γελανδία |
---|
Εκδότης: | Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Ευσταθίου Αναστασία (Συγγραφέας) Δημητρίου, Γιώργος (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789601420905 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Σειρά εκδότη: | Παιδική Βιβλιοθήκη | Σελίδες: | 67 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2009 | Διαστάσεις: | 29x21 |
---|
Ηλικίες: | 9 - 12 | Σειρά βιβλίων: | Παιδική Βιβλιοθήκη |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 8+ |

Ρούσης Γιώργος Τ.
O Γιώργος Ρούσης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1948. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ναυτικό και Αεροπορικό Δίκαιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB), του οποίου είναι και διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, και στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Παρισιού (IIAP). Την περίοδο της Χούντας, οπότε και όντας μέλος του ΚΚΕ καταδικάστηκε ερήμην από το Στρατοδικείο σε τουλάχιστον (!!!) 2 χρόνια φυλακή, έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στις Βρυξέλλες και για ένα χρόνο στο Αλγέρι. Μετά από την πτώση της Χούντας επέστρεψε στην Ελλάδα και ήταν για χρόνια μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ).
Είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου, στο διδακτικό προσωπικό του οποίου ανήκει από το 1980. Έχει επίσης διδάξει στο ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Πανεπιστήμιο Μπένα Κνουν του Αλγερίου. Είναι γνωστός διανοητής της κομμουνιστικής Αριστεράς. Οι θεωρητικές του αναζητήσεις περιστρέφονται κυρίως στα ζητήματα του κράτους και της χειραφέτησης του ανθρώπου, τα οποία και αντιμετωπίζει από μαρξιστική σκοπιά. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά κι εφημερίδες, καθώς και πολλά βιβλία.
Από τη Σύγχρονη Εποχή έχουν εκδοθεί μεταξύ άλλων τα βιβλία του:
– Ο Λένιν για τη γραφειοκρατία, 1985.
– Ασιατικός τρόπος παραγωγής και σοσιαλισμός, 1989.
Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι:
– Ο ελεύθερος χρόνος, μέτρο του πλούτου,
– Εργατική τάξη και επανάσταση,
– Ο μύθος της ελεύθερης βούλησης της πλειοψηφίας,
– Χριστιανισμός, Μαρξισμός, βίοι παράλληλοι, από τις εκδόσεις Γκοβόστη.
– Αστική Δημοκρατία. Εγχειρίδιο επαναστατικής χρήσης, από τη Σύγχρονη Εποχή.
(Πηγή: "Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή", 2023)