Η ποιητική περιπέτεια

Μια περιδιάβαση στη νεοελληνική ποίηση μέσα από τους κυριότερους ιστορικούς σταθμούς και τα λογοτεχνικά ρεύματα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2006
ISBN:
9789604550357
Σελίδες:
327
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ποιητική περιπέτεια
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η ποιητική περιπέτεια
Θέμα του βιβλίου είναι η νεοελληνική ποίηση και η "περιπέτεια" της μέσα στο χρόνο. Φιλοδοξεί να σκιαγραφήσει την πορεία της νεοελληνικής ποίησης μέσα από τους κυριότερους ιστορικούς σταθμούς και τα σημαντικότερα ποιητικά ρεύματα, ερμηνεύοντας, παράλληλα, αντιπροσωπευτικά ποιήματα. Στοχεύει, δηλαδή, να συνδυάσει τη θεωρία με την πράξη, ώστε να αποτελέσει λειτουργικό βοήθημα για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή στη διδακτική πράξη, καθώς κι ένα εύχρηστο βιβλίο για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να εξοικειωθεί με την ποίηση.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει στοιχεία θεωρίας της λογοτεχνίας, με στόχο να διαφανεί η πολλαπλότητα του ποιητικού φαινομένου και οι ποικίλες οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορεί να προσεγγιστεί.
Το δεύτερο μέρος αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας από τις αρχές της ως σήμερα, ώστε να δοθεί το ευρύτερο πλαίσιο και οι κυριότεροι ιστορικοί σταθμοί που διαμόρφωσαν το ποιητικό τοπίο στην Ελλάδα.
Το τρίτο μέρος αναφέρεται στα σημαντικότερα ποιητικά ρεύματα που επηρέασαν την πορεία της νεοελληνικής ποίησης, στους κυριότερους εκπροσώπους τους και σε ενδεικτικά δείγματα γραφής τους, τα οποία ερμηνεύονται.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα Επίμετρο, στο οποίο δίνονται βασικά στοιχεία μετρικής, τα κυριότερα σχήματα λόγου και ενδεικτικοί ορισμοί της ποίησης. Στο Παράρτημα περιλαμβάνονται τα ποιητικά κείμενα που σχολιάζονται στο βιβλίο και ένας συγκριτικός πίνακας των ευρωπαϊκών και νεοελληνικών ρευμάτων.
Τίτλος βιβλίου:Η ποιητική περιπέτεια
Υπότιτλος βιβλίου:Μια περιδιάβαση στη νεοελληνική ποίηση μέσα από τους κυριότερους ιστορικούς σταθμούς και τα λογοτεχνικά ρεύματα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργιάδου, Αγάθη (Συγγραφέας)
ISBN:9789604550357
Σειρά εκδότη:Εκπαιδευτική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες