Μάρκος ο μηδενιστής

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκάτη
Έτος:
2006
ISBN:
9789604080571
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μάρκος ο μηδενιστής
Τιμή εκδότη:€15,91
Η τιμή μας: €14,32
Μάρκος ο μηδενιστής
Ο Ιβάν Γκοντζάροφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους Ρώσους συγγραφείς αυτούς που θεμελίωσαν τη σύγχρονη Ρωσική Λογοτεχνία. Στέκεται επάξια δίπλα στους Ντοστογιέβσκι, Τολστόϊ, Τουργκένιεφ, Νεκράσωφ και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτούς.
Στο μυθιστόρημά του "Μάρκος ο μηδενιστής" πραγματεύεται τις σχέσεις ανάμεσα σε τρεις άντρες, τον παρακμιακό αριστοκράτη Ραΐσκι, έναν αβέβαιο μικροαστό τον Τούσιν και τον πρωτόγονο επαναστάτη Μάρκο, που μπλέκονται σε ένα παιχνίδι σχέσεων με επίκεντρο δυο γυναίκες, την γηραιά Τατιάνα που εκπροσωπεί την άγρυπνη "μάννα Ρωσία" και τη δυναμική Βέρα που εκπροσωπεί την υπό χειραφέτηση μοντέρνα γυναίκα.
Βαθύς γνώστης της ανθρώπινης ψυχής και δεινός αναλυτής των κοινωνικών συμπεριφορών ο Γκοντζάροφ θα οικοδομήσει χαρακτήρες, σύμβολα μιας εποχής και ενός έθνους. Ένας μεγάλος δημιουργός που η δραματουργική του ικανότητα εφάπτεται του Τολστόι και η ψυχογραφία του αγγίζει του Ντοστογιέφσκι.
Χάρη στη δεξιοτεχνία του συγγραφέα, το γρήγορο στυλ και την ένταση των σχέσεων ο "Μάρκος ο μηδενιστής" μας μεταφέρει το κλίμα της βαριεστημένης άρχουσας τάξης και την αντίδραση μιας ακμάζουσας διανόησης που αναπτυσσότανε παράλληλα και αντίθετα, με τρόπο που δημιουργεί ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα.
Τίτλος βιβλίου:Μάρκος ο μηδενιστής
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Obryv
Εκδότης:Εκάτη
Συντελεστές βιβλίου:Gontcharov, Ivan Aleksandrovitch (Συγγραφέας)
Κωνσταντοπούλου, Ελένη Π. (Μεταφραστής)
ISBN:9789604080571
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες