Οι ψευτοπροσκυνητές

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2006
ISBN:
9789600432848
Σελίδες:
484
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ψευτοπροσκυνητές
Τιμή εκδότη:€19,27
Η τιμή μας: €17,34
Οι ψευτοπροσκυνητές
Αρχές του 14ου αιώνα. Η τελευταία σταυροφορία στους Άγιους Τόπους έχει αποτύχει. Τα θρησκευτικά τάγματα αλληλοσπαράσσονται. Το άλλοτε ένδοξο τάγμα των ναϊτών ιπποτών κινδυνεύει να διαλυθεί. Μόνο αν οι χριστιανοί εκστρατεύσουν ενωμένοι θα καταφέρουν να αποκτήσουν τα χαμένα εδάφη από τους μουσουλμάνους.
Ο μάγιστρος των ναϊτών αναθέτει σε δυο έμπιστους ιππότες, στον γενναίο Ροζέ ντε Μποφόρ και στον γνώστη των αρχαίων κωδίκων Βεργίνο, μία σπουδαία όσο και απόρρητη αποστολή: να βρουν την Κιβωτό της Διαθήκης, τη θαυματουργή κιβωτό χάρη στην οποία και άλλοτε οι πιστοί είχαν καταφέρει να κατακτήσουην τη γη της Επαγγελίας. Τα ίχνη της έχουν χαθεί πολύ πριν από τη γέννηση του Ιησού.
Οι δύο ναΐτες, παριστάνοντας τους μουσουλμάνους προσκυνητές της Μέκκας, ξεκινούν από την Ισπανία, για να περιπλανηθούν στη συνέχεια στην Τυνησία, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάιρο, στο Σουδάν και στην Αιθιοπία. Σ' ένα εχθρικό περιβάλλον, η αναζήτηση της Κιβωτού θα εξελιχθεί σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό. Δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν την Κιβωτό. Ο βασιλιάς Φίλιππος V της Γαλλίας έχει στείλει τους δικούς του κατασκόπους να τη βρουν για λογαριασμό του...
Τίτλος βιβλίου:Οι ψευτοπροσκυνητές
Τίτλος πρωτότυπου:Los falsos peregrinos
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Wilcox, Nicholas (Συγγραφέας)
Χατζηκουμή, Ειρήνη (Μεταφραστής)
ISBN:9789600432848
Σειρά εκδότη:Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες