Όμηρος και Τροία

Ερμηνεύοντας τα νέα ευρήματα
Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Έτος:
2006
ISBN:
9789603541929
Σελίδες:
588
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Όμηρος και Τροία
Τιμή εκδότη:€29,68
Η τιμή μας: €26,71
στο καλάθι
Όμηρος και Τροία
Η Πορεία για την αναζήτηση της Ομηρικής Τροίας άρχισε με την χαραυγή της ιστορικής αρχαιολογίας ακολουθώντας, με επισφαλή κριτήρια, τα ήδη μισοσβησμένα χνάρια του ομηρικού σκηνικού σε ένα μονοπάτι που προ πολλού είχε ήδη γίνει δεσμευτικό.
Η συνεισφορά αυτής της εργασίας συνίσταται στο ότι τολμά να αμφιβάλλει για την ορθότητα της διαδικασίας που οδήγησε στον «μοιραίο λόφο της αρχαιολογίας», αυτόν που βεβιασμένα ο Σλήμαν αναγόρευσε σε Ίλιον του Πριάμου. Ανατρέχοντας πίσω στις απαρχές του ζητήματος και παρακολουθώντας το κατά πόδας, μέχρι τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις, θέτει αυτονόητα ερωτήματα που η δύναμη της παράδοσης καθιστούσε αδύνατα.
«Για όσους καταγίνονται με τη μελέτη των ομηρικών κειμένων και ταυτόχρονα προσπαθούν να αναπλάσουν την εικόνα της ομηρικής κοινωνίας, η έκδοση του πρώτου βιβλίου του Β. Πανταζή για την Ομηρική Γεωγραφία το 1996 υπήρξε ένα ισχυρό ταρακούνημα. Με σύστημα, μεθοδικότητα και αξιοθαύμαστη επιμέλεια ανατρέχει στις αρχαίες φιλολογικές μαρτυρίες και αντιπαραβάλλει τα δεδομένα τους με τα πραγματικά γεωγραφικά δεδομένα. Ακριβώς αυτή η εμπεριστατωμένη μελέτη των πηγών οδήγησε τον συγγραφέα σε αιρετικές για πολλούς απόψεις.
Με την ίδια αξιοθαύμαστη μεθοδικότητα και υπομονή ο Β. Πανταζής καταπιάνεται με τη μελέτη της Ομηρικής Γεωγραφίας της Τρωάδας και στο δεύτερο βιβλίο του.»
Χρήστος Ντούμας (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Όμηρος και Τροία
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμηνεύοντας τα νέα ευρήματα
Εκδότης:Καρδαμίτσα
Συντελεστές βιβλίου:Πανταζής, Βαγγέλης Δ. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9603541923
9789603541929
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση: 2006
Τόμος:
Κατηγορίες:Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες