Προσδοκία

Ποιήματα και επιστολές
Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2006
ISBN:
9789604264339
Σελίδες:
125
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προσδοκία
Τιμή εκδότη:€10,95
Η τιμή μας: €9,86
Προσδοκία
Το βιβλίο "Προσδοκία" χωρίζεται σε δύο μέρη: Το πρώτο περιλαμβάνει ποιήματα ποικίλων εμπνεύσεων -τα περισσότερα λυρικά- και το δεύτερο, μια σειρά αισθηματικών επιστολών με τίτλο "Χωρίς παραλήπτη". Επιστολές που απευθύνονται σε μια ιδεατή αγαπημένη, που μοιάζει να αναδύεται και να σβήνει στη φαντασία του Χρήστου Γιουσμαδόπουλου μ' έναν τρόπο στωικής επίκλησης, δραματικής κάποτε, διατυπώνοντας σκέψεις, στοχασμούς και ερωτικές εκμυστηρεύσεις, που είναι ολοφάνερο ότι εκπυρώνονται από μια ψυχή διψασμένη για έρωτα και ζωή.

Οι στίχοι του Χρήστου στην αγαπημένη του -και μιλώ για τους ερωτικούς- είναι ένας καταρράχτης τρυφερότητας, λατρείας και αγγελικού έρωτα, που ζει εξαγνισμένος μακριά από τις ανθρώπινες αυταπάτες. Έρωτας που γίνεται στο τέλος ένα ονειρόδραμα παραμυθιού.

Σ' ένα τέτοιο αισθητικό "περιβάλλον" όλα προβάλλονται, ακόμα και τα καθημερινά, με τρόπο ποιητικό κι ο ποιητής γίνεται άθελά του άθυρμα των ίδιων του των στοχασμών. Τότε, αρχίζει να μισεί τον εαυτό του και να κυκλώνεται από μια διάθεση αυτοκαταστροφής.
(Δημήτρης Νικορέτζος)
Τίτλος βιβλίου:Προσδοκία
Υπότιτλος βιβλίου:Ποιήματα και επιστολές
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Γιουσμαδόπουλος Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604264339
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες