Τα κλειδιά για την έκθεση

Οδηγίες και συμβουλές για την έκθεση και την περίληψη: Αναπτυγμένα θέματα έκθεσης: Κριτήρια αξιολόγησης
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2006
ISBN:
9789608229686
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα κλειδιά για την έκθεση
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα κλειδιά για την έκθεση
Το βιβλίο απευθύνεται στους μαθητές του Λυκείου και κυρίως στους υποψήφιους για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει και τους διδάσκοντες το συγκεκριμένο μάθημα, προκειμένου να αντλήσουν κείμενα, θέματα και ασκήσεις, για να τα χρησιμοποιήσουν ως υλικό στήριξης του διδακτικού τους έργου.
Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε τρία μέρη:
Μέρος πρώτο: Οδηγίες και συμβουλές προς τους μαθητές για τη σύνθεση του κειμένου της Έκθεσης και της Περίληψης. Στο σημείο αυτό περιγράφεται βήμα-βήμα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο μαθητής, προκειμένου να ξετυλίξει τις σκέψεις του και να διατυπώσει με σαφήνεια και πειστικότητα τις απόψεις του. Οι οδηγίες άπτονται τόσο του περιεχομένου όσο και της μορφής και της δομής του κειμένου.
Μέρος δεύτερο: Αναπτυγμένα σχεδιαγράμματα αλλά και ολοκληρωμένα κείμενα-υποδείγματα που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.
Μέρος τρίτο: Αποσπάσματα από διάφορα κείμενα Ελλήνων και ξένων λογίων, διανοητών και δημοσιογράφων, που συνοδεύονται από διάφορες ασκήσεις, όπως αυτές που προβλέπεται να δίνονται κατά τη γραπτή δοκιμασία (στις προτεινόμενες ασκήσεις περιλαμβάνεται συχνά η περίληψη ή το σχεδιάγραμμα του δοθέντος κειμένου ή ανάλογο θέμα έκθεσης προς ανάπτυξη).
Μετά την εκφώνηση των ασκήσεων παρατίθενται οι ορθές απαντήσεις, ώστε να μπορεί ο μαθητής να αξιολογήσει την προσπάθεια του.
Τίτλος βιβλίου:Τα κλειδιά για την έκθεση
Υπότιτλος βιβλίου:Οδηγίες και συμβουλές για την έκθεση και την περίληψη: Αναπτυγμένα θέματα έκθεσης: Κριτήρια αξιολόγησης
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Θεοδούλου, Άννυ (Συγγραφέας)
ISBN:9789608229686
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες