Η Αλίκη στους κήπους του Λουξεμβούργου

Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2006
ISBN:
9789603854098
Σελίδες:
100
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Αλίκη στους κήπους του Λουξεμβούργου
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
στο καλάθι
Η Αλίκη στους κήπους του Λουξεμβούργου
Οι δυο εικόνες του έργου συνθέτουν ένα ενιαίο θέαμα και αποτελούν μεταξύ τους, όχι μόνο ένα θεατρικό έργο, αλλά την ίδια όψη ενός νομίσματος. Κορώνα ή γράμματα, δύο όψεις της ίδιας κατάστασης που αποκρύπτονται και αποκαλύπτονται ταυτοχρόνως.
Πρόκειται για μια μητέρα, την κόρη της κι ένα αυγό.
Η Αλίκη είναι ξαπλωμένη. Διαβάζει ένα βιβλίο που ο συγγραφέας του - αγέννητος ακόμα - με μετριοφροσύνη το τιτλοφόρησε "Σχεδίασμα της γενικής θεωρίας του σύμπαντος". Μπαίνει η μητέρα της Αλίκης, γυναίκα ακόμα νέα και ωραία. Έρχεται να πει καληνύχτα στην κόρη της. Βγαίνει.
Η Αλίκη, διαβάζοντας, την περιμένει για πολύ. Όταν η μητέρα επιστρέφει, αισθάνεται ένοχη και ρίχνει προφανώς το λάθος στην κόρη της. Η Αλίκη κοιμάται και στο όνειρο της βλέπει να εμφανίζεται το πραγματικό - για κείνην - πρόσωπο της μητέρας της και μετρά καθ' όλη τη διάρκεια του, πόσο φρικτή είναι η κατάσταση της. Ότι είναι δηλαδή μια παραπεταμένη, ότι ήρθε στον κόσμο όχι για τη ζωή αλλά για το θάνατο. Το πρωί πριν πάει στο σχολείο σκοτώνει τη μητέρα της - Πρώτη εικόνα.
Η Αλίκη ένοχη με τη σειρά της, πηγαίνοντας για το σχολείο καθυστερεί στους κήπους του Λουξεμβούργου. Η ίδια κατάσταση παρουσιάζεται ξανά μπροστά της. Στη θέση των ανθρώπινων ομοιωμάτων, των μουσών ή των σειρήνων μιας άλλης εποχής, τοποθετείται ένα αυγό μεγάλων διαστάσεων. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Η Αλίκη στους κήπους του Λουξεμβούργου
Τίτλος πρωτότυπου:Alice dans les jardins de Luxembourg
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Weingarten, Romain, 1926-2006 (Συγγραφέας)
Θηβαίος Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789603854098
Σειρά εκδότη:Παγκόσμιο Θέατρο
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες