Τσακώνων άπαντα

Ιστορική περιήγηση
Εκδότης:
Επικαιρότητα
Έτος:
2006
ISBN:
9789602055069
Σελίδες:
156
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τσακώνων άπαντα
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
Τσακώνων άπαντα
Στην Επαρχία Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας υπάρχει ένας μικρός γεωγραφικός χώρος, περίπου οκτακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, που ονομάζεται Τσακωνιά. Είναι χώρος ορεινός, απρόσιτος, που καλύπτεται από την πλούσια χλωρίδα του κυνουριακού Πάρνωνα.
Τρία είναι τα αρχαιότερα και ορεινότερα χωριά που αποτέλεσαν αρχικά τη "Νεότερη Μεσαιωνική Τσακωνιά". Η Καστάνιτσα, ο Πραστός και η Σίταινα. Οι Τσάκωνες, όντας μακρινοί απόγονοι των Δωρολακώνων, που μετοίκησαν από την αρχαία Σπάρτη, μιλούν ακόμη και σήμερα (κάποιοι απ' αυτούς) την παραφθαρμένη δωρολακωνική διάλεκτο, η οποία διατηρεί πολλές αρχαιοελληνικές λέξεις, τύπους και αρχές.
Ο συγγραφέας του παρόντος βιβλίου, με τίτλο "Τσακώνουν Άπαντα", Δημήτρης Χούπης, γέννημα και θρέμμα της Καστάνιτσας, κατόρθωσε, κατόπιν επίπονης ερευνητικής εργασίας που κράτησε πάνω από είκοσι χρόνια, να καταγράψει την ιστορία, να διασώσει πολλές από τις τσακώνικες παραδόσεις και κυρίως, το γλωσσικό ιδίωμα που μιλούν εδώ και αιώνες οι κάτοικοι της Καστάνιτσας και της Σίταινας. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάει τον αναγνώστη να καταλάβει ποιοι είναι οι Τσάκωνες και η πανάρχαιη καταγωγή τους.
Τίτλος βιβλίου:Τσακώνων άπαντα
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορική περιήγηση
Εκδότης:Επικαιρότητα
Συντελεστές βιβλίου:Χούπης, Δημήτρης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602055069
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες