Παρίσι: Μουσείο Ορσέ

Εκδότης:
Έθνος
Έτος:
2006
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Παρίσι: Μουσείο Ορσέ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Παρίσι: Μουσείο Ορσέ
Το Μουσείο Ορσέ εγκαινιάστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1986 από τον Φρανσουά Μιτεράν. Πρόκειται για σχετικά πρόσφατο θεσμό, η συλλογή του όμως ανάγεται στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό κλίμα που επικρατούσε στο Παρίσι τον 19ο αιώνα. Σήμερα οι εσωτερικοί χώροι του μουσείου έχουν οργανωθεί με χρονολογική σειρά, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει τα κύρια γαλλικά -και εν μέρει ευρωπαϊκά- αισθητικά και στιλιστικά ρεύματα του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα: από τους εκπροσώπους της Ακαδημίας έως τους πολυάριθμους καλλιτέχνες που εκείνη την εποχή αντιδρούσαν στα άκαμπτα δόγματα της παράδοσης.
Την καρδιά του μουσείου αποτελούν φυσικά οι ιμπρεσιονιστές, ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό. Τα έργα τους προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Μπορεί κανείς να θαυμάσει το δονούμενο χρώμα του Κλοντ Μονέ και του Ογκίστ Ρενουάρ, τη δροσιά των χορευτριών του Ντεγκά, την καθαρή όραση του Καϊγμπότ, τα παστέλ του Ανρί ντε Τουλούζ-Λοτρέκ. Η συλλογή φτάνει όμως και μέχρι το κατώφλι της σύγχρονης εποχής, που την προαναγγέλλουν τα έργα των Βίνσεντ βαν Γκογκ, Πολ Σεζάν και Πολ Γκογκέν και είναι ήδη παρούσα στα πρώτα έργα των φοβ, με τους οποίους κλείνει η διαδρομή του μουσείου.
Τίτλος βιβλίου:Παρίσι: Μουσείο Ορσέ
Τίτλος πρωτότυπου:Musée d’ Orsay
Εκδότης:Έθνος
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Μοσχονάς, Νικόλαος (Μεταφραστής)
Bartalena, Simona (Επιμελητής)
Στεφανοπούλου, Διονυσία (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Μεγάλα Μουσεία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Σημείωση:Copyright: Mondadori Electa S.p.a., Milano, 2006. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Dario Tagliabue. Εισαγωγή: Marco Carminati. Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Διανεμήθηκε μαζί με την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" στις 3.12.2006. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Κατηγορίες:Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες