Εδώ είναι του Ρασούλη
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα "εξομολογητικό" βιβλίο που περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο εισαγωγικό κείμενο όπου ο Μανώλης Ρασούλης μιλάει για τη σχέση του με το ελληνικό τραγούδι καθώς και για μερικούς από τους πιο γνωστούς έλληνες δημιουργούς που το επηρέασαν και το διαμόρφωσαν. Ακόμη όλα τα τραγούδια του, κείμενα που έχουν γραφεί από άλλους για τον ίδιο αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Ο ίδιος σημειώνει:
"Επουδενί το βιβλίο τούτο δεν συμπεριφέρεται ως επικήδειος για έναν στιχουργό. Έπεται η συνέχεια ως την τελική πτώση μου. Και δεν είμαι από πέτρα ούτε αθάνατος που 'λεγε κι ο αείμνηστος φίλος μου Άκης Πάνου. Σπεύδω δε να πω ότι ό,τι γράφω για συνεργάτες φίλους και έξοχους δημιουργούς -με αυστηρότητα ομολογουμένως κάπου-κάπου- δεν είναι μια τελική κρίση. Ουδεμία σχέση έχει με τον κ. Καιάδα. Γράφω τα κειμενάκια-πορτρετάκια γι' αυτούς που γνώρισα, χαιρέτησα δια χειραψίας και ποσώς εννοώ ότι αγνοώ όλους τους άλλους εξαίρετους συναδέλφους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς συγκροτούν δια θεϊκής ή προσωπικής θελήσεως το υπέροχο παζλ του μοναδικού φαινομένου που λέγεται ελληνικό τραγούδι.
Με αγάπη πιστεύω και σύνεση, μέσα από την πολλαπλή εμπειρία μου θέλησα κατ' αρχάς να κάνω ένα βιβλίο όχι μόνο με τους στίχους μου (αυτό θα ήταν 0x0=0) αλλά να μνημειώσω τα κύρια χαρακτηριστικά και στοιχεία του εν λόγω φαινομένου, να μνημειώσω την αιχμή του νεοελληνικού πολιτισμού στο κλείσιμο του βασικού του κύκλου που τυχαίνει -κι όχι τυχαία- να κλείνει μαζί με τον βασικό κύκλο του νεοελληνικού έθνους.
Κάποιος έλλην ποιητής γράφει: "Πιότερο κι απ' τους ανθρώπους το τραγούδι τους αγάπησα". Εγώ να προσθέσω ότι πιότερο κι απ' το τραγούδι τους, τους ανθρώπους αγάπησα."
Αργυρόπουλος Ανδρέας Χ.
Ο Ανδρέας Αργυρόπουλος διακόνησε για τέσσερις περίπου δεκαετίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως θεολόγος καθηγητής. Υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων στις Περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Μακεδονίας και ως Διευθυντής στο Ελληνικό Λύκειο Waiblingen στη Γερμανία, στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων και στο ΕΠΑ.Λ. Αμοργού. Διετέλεσε Πρόεδρος του «Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου, ΚΑΙΡΟΣ για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης». Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.). Χριστιανισμός. Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974)», εκδ. Ψηφίδα, Αθήνα 2007, «Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών», Αθήνα 2009, «Θρησκειολογική Βιβλιογραφία», εκδ. Αρμός, Αθήνα 2009, «Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο μάθημα των Θρησκευτικών», Αθήνα 2011, «Θεολογία και Οικολογία, Συμβολή στην περιβαλλοντική αγωγή και την αειφόρο ανάπτυξη», Αθήνα 2011, «Ένας άγιος της άγονης γραμμής, Οσιομάρτυς Νεόφυτος ο Αμοργίνος», εκδ. Αρμός, Αθήνα 2017, «Ο Θεός, οι Νέοι και άλλες Rock ’n Roll ιστορίες», εκδ. Αρμός, Αθήνα 2019, «Χριστιανικός αντιδικτατορικός Τύπος. Το έντυπο Καινούργιοι Ορίζοντες», εκδ. Αρμός 2021 κ.ά. Είναι διαχειριστής του ιστολογίου «Η θεολογία μεσοπέλαγα».
(Πηγή: "Εκδόσεις Αρμός", 2023)