Συνοπτικές αρχές και εφαρμογές μικροοικονομικής ανάλυσης για διοίκηση επιχειρήσεων

Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2006
ISBN:
9789602184967
Σελίδες:
445
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συνοπτικές αρχές και εφαρμογές μικροοικονομικής ανάλυσης για διοίκηση επιχειρήσεων
Εκτός κυκλοφορίας
Συνοπτικές αρχές και εφαρμογές μικροοικονομικής ανάλυσης για διοίκηση επιχειρήσεων
Στον πυρήνα της Μικροοικονομικής Ανάλυσης βρίσκονται τα ζητήματα της ατομικής επιλογής (κατανάλωση, παραγωγή, επιχειρησιακές αποφάσεις κ.λ.π.), τα οποία στηρίζονται στις προτιμήσεις, την προσωπική ικανοποίηση και την επιλογή, με βάση πάντα οικονομικούς περιορισμούς (εισόδημα, κόστος, τεχνολογία, παραγωγικοί συντελεστές, κ.λ.π.). Η θετική (positive) ανάλυση των παραπάνω οικονομικών ζητημάτων, δηλαδή η αναγκαία προτυποποίησή τους (απαραίτητη για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και χαρακτηριστική των θετικών επιστημών) είναι αναγκαία για την εξαγωγή ποσοτικοποιημένων αποτελεσμάτων και την αντικειμενική σύγκριση των συμπερασμάτων.
Η ειδοποιός διαφορά στην ανάπτυξη των αρχών της Μικροοικονομικής Ανάλυσης του συγγράμματος αυτού είναι ότι καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια ετυμολογικής ερμηνείας των μαθηματικών διατυπώσεων και των τεχνικών περιγραφών των βασικών εκείνων οικονομικών εννοιών που αποτελούν το εισαγωγικό υπόβαθρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια και λιτότητα, αλλά ταυτόχρονα και τη διατήρηση της Μικροοικονομικής Ανάλυσης σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, το οποίο αρμόζει στις ανώτατες σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το σύγγραμμα απευθύνεται στους σπουδαστές και φοιτητές της Οικονομικής Επιστήμης και συγκεκριμένα στους σπουδαστές και φοιτητές των ανώτατων σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μπορεί, όμως, να φανεί χρήσιμο και σε στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία επιθυμούν να μυηθούν στα εισαγωγικά θέματα της Μικροοικονομικής Ανάλυσης, με τρόπο συνοπτικό και εννοιολογικά τεκμηριωμένο στη βάση της οικονομικής και μαθηματικής λογικής. Τα θέματα που αναλύονται αφορούν στη σπανιότητα των οικονομικών πόρων, τη θεωρία ζήτησης και προσφοράς, τη θεωρία επιλογών του καταναλωτή, τις ελαστικότητες και τη συγκριτική στατική ανάλυση, την παραγωγή και οργάνωση των επιχειρήσεων, το κόστος παραγωγής και τις τέλειες και ατελείς ανταγωνιστικές αγορές αγαθών.
Τίτλος βιβλίου:Συνοπτικές αρχές και εφαρμογές μικροοικονομικής ανάλυσης για διοίκηση επιχειρήσεων
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Πασχαλούδης, Δημήτριος (Συγγραφέας)
Αθανάσαινας, Αθανάσιος Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602184967
Σειρά εκδότη:Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες