Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας

Φθογγολογική ανάλυση περισσότερων από 12.000 λέξεων οι οποίες γράφονται διαφορετικά απ' ό,τι προφέρονται, ή υπάρχει κίνδυνος λάθους προφοράς
Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2006
ISBN:
9789603854142
Σελίδες:
253
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας
Το "Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας", είναι το πρώτο αμιγώς ελληνικό λεξικό, που αναφέρεται στη φθογγοηχητική απόδοση των χρηστικότερων λέξεων του νεοελληνικού λόγου. Πρόκειται δηλαδή για το αντίστοιχο phonetics της αγγλικής γλώσσας στην ελληνική.
Η απόδοση των λέξεων έγινε με βάση τους κανόνες και τις θέσεις που διατυπώσαμε στην προηγούμενη μελέτη μας "Αγωγή προφορικού λόγου - τόμος πρώτος: Η προφορά της νεοελληνική γλώσσας".
Η επιλογή των λέξεων δεν έγινε τυχαία, αλλά σύμφωνα με αυτές που προφέρονται διαφορετικά απ' ό,τι γράφονται (π.χ.: γράφουμε "βαριά" αλλά λέμε "βαρΥιά") ή υπάρχει κίνδυνος λάθους στην προφορά τους (π.χ.: "μανι-ακός" και όχι "μανιακός").
Με το παρόν έργο, ολοκληρώνεται η μελέτη μας στο μείζον θέμα της προφοράς. Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, ευελπιστούμε το εγχείρημά μας αυτό, όχι απλώς να έχει χρηστικό χαρακτήρα, αλλά να αποτελέσει την αφετηρία και για περαιτέρω αναφορές και μελέτες, ώστε να αναδειχθεί πλήρως ο γλωσσικός πλούτος της Ελληνικής.
Τίτλος βιβλίου:Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας
Υπότιτλος βιβλίου:Φθογγολογική ανάλυση περισσότερων από 12.000 λέξεων οι οποίες γράφονται διαφορετικά απ' ό,τι προφέρονται, ή υπάρχει κίνδυνος λάθους προφοράς
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Βαφιάς, Άρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789603854142
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2006
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ελληνικά > Νέων
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες