Με μουσική, με κίνηση

Παιχνίδια μουσικοκινητικής αγωγής
Εκδότης:
Τόπος
Έτος:
2009
ISBN:
9789606863363
Σελίδες:
180
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Με μουσική, με κίνηση
Τιμή εκδότη:€25,20
Η τιμή μας: €22,68
Με μουσική, με κίνηση
Με το μουσικό παιχνίδι το παιδί εισέρχεται αβίαστα στον κόσμο της μουσικής, κατακτά τη γλώσσα της, διευρύνει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τις αισθήσεις και τα συναισθήματά του, και ανακαλύπτει τους τρόπους έκφρασης που του ταιριάζουν.

Η μουσική είναι ένα παιχνίδι με ήχους και όπως όλα τα παιχνίδια, μπορεί να είναι ένα ατομικό ή ένα ομαδικό παιχνίδι, ένα διανοητικό παιχνίδι ή ένα παιχνίδι με σωματική συμμετοχή.

Το βιβλίο φιλοξενεί στις σελίδες του μία ευρεία συλλογή μουσικοκινητικών παιχνιδιών, η οποία προέκυψε από την πολυετή ενασχόληση της συγγραφέως με τη Μουσική Παιδαγωγική. Πολλά από αυτά στηρίχθηκαν σε γνωστά παραδοσιακά παιχνίδια, όπως η τυφλόμυγα ή το σπασμένο τηλέφωνο, άλλα αποτελούν πρωτότυπες ιδέες και κάποια βασίστηκαν σε ιδέες των ίδιων των παιδιών. Τα παιχνίδια, κατάλληλα να εφαρμοστούν σε μικρά ή μεγάλα παιδιά, σε μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες, είναι ομαδοποιημένα ανάλογα με τους στόχους, σε έξι ενότητες:
I. Κοινωνικοποίηση II. Ανάπτυξη της προσοχής, της συγκέντρωσης και της μνήμης III. Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων IV. Εμπέδωση μουσικών εννοιών μέσω κίνησης V. Ανάπτυξη δημιουργικότητας και φαντασίας VI. Χρήση του σώματος σαν ηχητική πηγή.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι η γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής και τη γλώσσα της δεν στηρίζεται στη στείρα θεωρητική ενασχόληση με τις διάφορες μουσικές έννοιες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από μουσικούς που ασχολούνται με τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά, αλλά και από παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εμψυχωτές με λιγότερη μουσική κατάρτιση. Σημαντικό εργαλείο αποτελεί και για τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων, οι οποίοι μπορούν να μυηθούν στη μεθοδολογία και στη διαδικασία εκτέλεσης των μουσικών παιχνιδιών.

Το βιβλίο συνοδεύεται από δύο μουσικά CD με επιλεγμένα μουσικά κομμάτια για τη χρησιμοποίησή τους στα διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Τίτλος βιβλίου:Με μουσική, με κίνηση
Υπότιτλος βιβλίου:Παιχνίδια μουσικοκινητικής αγωγής
Περιέχει:2 μουσικά CD.
Εκδότης:Τόπος
Συντελεστές βιβλίου:Παπανικολάου, Χαρίκλεια (Συγγραφέας)
ISBN:9789606863363
Σειρά εκδότη:Επιστημονικές Εκδόσεις
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2009
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες