Αναφορά στον Καζαντζάκη

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2007
ISBN:
9789600344110
Σελίδες:
653
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αναφορά στον Καζαντζάκη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αναφορά στον Καζαντζάκη
Η "Αναφορά στον Καζαντζάκη", μέσα από μια δοκιμιο-γραφική προσέγγιση, καταδεικνύει πώς ο συγγραφέας της "Οδύσσειας", θεοφονιάς ή θρησκευόμενος, παραμένει, πενήντα χρόνια από το θάνατό του, ζωντανός, επίκαιρος, ατσαλάκωτα γοητευτικός και αθεράπευτα αισιόδοξος για τη λύτρωση του ανθρώπου.
Ο σύγχρονος άνθρωπος, πιστός του διαδικτύου και τηλεοπτικός ειδωλολάτρης, δεν σκοτώνει το Θεό. Αντίθετα, τον αναζητά και τον ανακαλύπτει. Η συμβολική ανθρωπολογία του Καζαντζάκη, δυτική και ανατολίτικη, νιτσεϊκή και αντινιτσεϊκή, κινήθηκε σωστά, χωρίς θεατρικές θεοκτονίες και παρωχημένους αφορισμούς.
Ο στοχασμός του ακολουθεί τους λυτρωτικούς ανηφορικούς αναβαθμούς. Το καλό και το κακό είναι εχθροί. Το καλό και το κακό συνεργάζονται, το καλό και το κακό είναι ένα· και το ένα τούτο δεν υπάρχει. "Κάθε άνθρωπος, άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου, σηκώνει το σταυρό του κι ανεβαίνει τον Γολγοθά του. [...] Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της Ανάστασης, άλλον δεν έχει.
"Το λαμπρύτερο πρόσωπο της απελπισίας είναι ο Θεός, το λαμπρότερο πρόσωπο της ελπίδας είναι πάλι ο Θεός", γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης. Κατάφαση ζωής, με γεύση εφήμερης αθανασίας είναι όλο το έργο του.
Τίτλος βιβλίου:Αναφορά στον Καζαντζάκη
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Στεφανάκης, Γεώργιος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9600344116
9789600344110
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Μάτριος 2007
Τόμος:
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες