Υδροπονικές εγκαταστάσεις

Εκδότης:
Σταμούλη Α.Ε.
Έτος:
2007
ISBN:
9789603516750
Σελίδες:
278
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υδροπονικές εγκαταστάσεις
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
Υδροπονικές εγκαταστάσεις
Η υδροπονία είναι μια τεχνολογικά εξελιγμένη μέθοδος γεωργικής παραγωγής στην οποία τα φυτά αναπτύσσονται χωρίς έδαφος (χώμα), αλλά με τις ρίζες τους μέσα σε νερό και θρεπτικά διαλύματα απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία και απόδοση των φυτών. Φυσικά προϊόντα όπως ο πετροβάμβακας ή ο περλίτης χρησιμοποιούνται αντί χώματος και οι καλλιέργειες τροφοδοτούνται με μια μορφή ισορροπημένων θρεπτικών ουσιών, απαραίτητων για σωστή λειτουργία και απόδοση των φυτών.
Στο νέο βιβλίο του κ. Μαυρογιαννόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζονται οι νεότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία των υδροπονικών εγκαταστάσεων και τη λειτουργία τους. Αναλύονται θέματα σχετικά με τη ρίζα, τους παράγοντες του περιβάλλοντος της ρίζας και τη θρέψη των φυτών. Παράλληλα, εξετάζονται ειδικά θέματα που αφορούν την τεχνολογία της υδροπονίας, όπως τα διάφορα συστήματα και οι μέθοδοι υδροπονικών καλλιεργειών, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός, οι ρυθμίσεις και η λειτουργία των συστημάτων, η παρασκευή των θρεπτικών διαλυμάτων και η προστασία από παθογόνα ρίζας.
Απευθύνεται σε γεωπόνους και παραγωγούς θερμοκηπιακών προϊόντων, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν το σύστημα παραγωγής τους, να αυξήσουν τη συγκομιδή τους και να παράγουν φρέσκα αγροτικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς φυτοφάρμακα και ορμόνες, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Τίτλος βιβλίου:Υδροπονικές εγκαταστάσεις
Εκδότης:Σταμούλη Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Μαυρογιαννόπουλος, Γεώργιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603516750
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες