La mamma

Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2006
ISBN:
9789603854302
Σελίδες:
209
Εξώφυλλο:
Μαλακό
La mamma
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
στο καλάθι
La mamma
1956. Σικελία. Κατάνη. Η άφιξη ενός πανέμοφου νέου -με υψηλές γνωριμίες στη Ρώμη- γόνου μιας παλιάς σιτσιλιάνικης οικογένειας αναστατώνει την μικρή κοινωνία της πόλης και προκαλεί αλλεπάλληλα γεγονότα, που ξεσκεπάζουν τα "άπλυτα" και τα "κουσούρια" των μελών της.
Τα σοβαρά μπερδεύονται με τα γελοία, τα καθημερινά μπλέκονται με τα μεταφυσικά, ο φαρισαϊσμός συνοδεύεται από την αφέλεια, το δάκρυ κάνει παρέα με το γέλιο και τα κατά συνθήκην ψεύδη χαριεντίζονται με την μισή αλήθεια. Μέσα σ' αυτόν τον κυκεώνα στέκεται όρθια η Μάμμα, η αρχηγός της σιτσιλιάνικης οικογένειας. Αρχετυπική μορφή της Μητέρας - Αφέντρας - Βασίλισσας. Η Μάμμα-στρατηγός, η Μάμμα-γιατρός, η Μάμμα-παιδαγωγός, η Μάμμα-προξενήτρα και οδηγήτρα, η Μάμμα-φύλαξ της παράδοσης χειρίζεται με μαεστρία τον αγώνα της ζωής. Διευθύνει με διαβολικό οίστρο και θρησκευτική ευλάβεια την υπεράσπιση των συμφερόντων, της τιμής και της υπόληψης της φαμίλιας. [...]

(Σωτήρης Τσόγκας, από εισαγωγικό κείμενο)
Τίτλος βιβλίου:La mamma
Τίτλος πρωτότυπου:La mamma
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Roussin, André (Συγγραφέας)
Πλωρίτης, Μάριος, 1919-2006 (Μεταφραστής)
ISBN:9789603854302
Σειρά εκδότη:Παγκόσμιο Θέατρο
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2006
Σημείωση:Ελεύθερη διασκευή από το μυθιστόρημα του Vitaliano Brancati "Bel Antonio". Πρόγραμμα για την ομώνυμη παράσταση του θεάτρου "Πρόβα" για την θεατρική περίοδο 2006-2007, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα. Εισαγωγικά κείμενα: Σωτήρης Τσόγκας, Μαίρη Ραζή, Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες