Νεκρονομικόν

Εκδότης:
Κάκτος
Έτος:
2007
ISBN:
9789603827436
Σελίδες:
242
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νεκρονομικόν
Τιμή εκδότη:€7,42
Η τιμή μας: €6,68
Νεκρονομικόν
[...] Το "Νεκρονομικόν" είναι, σύμφωνα με τις ιστορίες του Λάβκραφτ, ένας μύθος γραμμένος στη Δαμασκό τον Όγδοο Αιώνα μ.χ. από ένα πρόσωπο που ονομαζόταν "Τρελός Άραβας", του Αμπντούλ Αλχαζρέντ. Πρέπει να είναι περίπου 800 σελίδες, γιατί σε μια από τις ιστορίες αναφέρεται ότι κάπου υπάρχει ένα κενό γύρω στη σελίδα 700. Η ιστορία λέει ότι το βιβλίο αντιγράφτηκε και ξανατυπώθηκε σε διάφορες γλώσσες, όπως στα Λατινικά, Ελληνικά και Αγγλικά. Ο δόκτωρ Ντι, ο μάγος ελισαβετιανής φήμης, υποτίθεται ότι κατείχε ένα αντίγραφο που μετέφρασε. Σύμφωνα με το μύθο, αυτό το βιβλίο περιέχει τον τρόπο να φέρνει στην επιφάνεια απίστευτα πράγματα στην ορατή τους μορφή, όντα και τέρατα που κατοίκησαν στην Άβυσσο και στον Έξω Κόσμο της ανθρώπινης ψυχής.
Τέτοια βιβλία πράγματι υπήρξαν και υπάρχουν. Ο Ίντριες Σα μας λέει για μια έρευνα που έκανε σ' ένα αντίγραφο στο "Βιβλίο των Δυνάμεων" από τον Άραβα μάγο Αμπντούλ Καντίρ που ένα αντίγραφο μόνο βρέθηκε. Τα κλειδιά του Σολομώντα είχαν μια ανάλογη φήμη, όπως και ο Μάγος του Μπάρετ, ωσότου όλες αυτές οι εργασίες επανεκδόθηκαν τελικά τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια.
Η Χρυσή Αυγή, μια γνωστή Αγγλο-αμερικανή Μυστικιστική Οργάνωση, στο τέλος του Αιώνα, πιστεύεται ότι έχει στην κατοχή της ένα χειρόγραφο που ονομάζεται "Τα Πέπλα της Αρνητικής Ύπαρξης" , από έναν άλλο Άραβα. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Νεκρονομικόν
Τίτλος πρωτότυπου:Necronomicon
Εκδότης:Κάκτος
Συντελεστές βιβλίου:Alhazred, Abdul (Συγγραφέας)
Ρούσος, Τ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789603827436
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες