Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής ΙΙ

Ηλεκτρομαγνητισμός. Ατομική και πυρηνική φυσική
Εκδότης:
Μακεδονικές Εκδόσεις
Έτος:
2006
ISBN:
9789603192824
Σελίδες:
340
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής ΙΙ
Τιμή εκδότη:€20,80
Η τιμή μας: €18,72
στο καλάθι
Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής ΙΙ
Το παρόν εργαστηριακό εγχειρίδιο απευθύνεται στους σπουδαστές των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και έχει ως στόχο να τους εκπαιδεύσει στη μεθοδολογία και την τεχνική των εργαστηριακών'' ασκήσεων.

Η ύλη έχει οργανωθεί σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος έχουν προταθεί στοιχεία από την ανάλυση των πειραματικών σφαλμάτων και τη γραφική ανάλυση των πειραματικών μετρήσεων. Περιγράφεται επίσης η αρχή λειτουργίας των πιο βασικών οργάνων ηλεκτρικών μετρήσεων, που χρησιμοποιούνται σε πολλές εργαστηριακές ασκήσεις. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει μια σειρά εργαστηριακών ασκήσεων, οι οποίες έχουν σχεδιασθεί με σκοπό την εμπέδωση των βασικών εννοιών του ηλεκτρομαγνητισμού, της ατομικής και πυρηνικής φυσικής και την εξοικείωση του σπουδαστή με τις μεθόδους μετρήσεων, τις πειραματικές διατάξεις και συσκευές. Στην αρχή κάθε ασκήσεως αναπτύσσεται η θεωρητική ανάλυση του φυσικού προβλήματος και στη συνέχεια περιγράφεται η πειραματική μέθοδος και η πειραματική διαδικασία. Οι οδηγίες που παρέχονται είναι αρκετές, ώστε ο σπουδαστής να συγκεντρώσει τα όργανα και να εκτελέσει χωρίς δυσκολία το πείραμα. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην ανάλυση και ερμηνεία των πειραματικών μετρήσεων.

Το φύλλο προκαταρκτικής μελέτης, που ακολουθεί έχει ως σκοπό την προετοιμασία του σπουδαστή και την εξοικείωση του με το αντικείμενο της άσκησης. Στο τέλος κάθε άσκησης δίνεται το φύλλο καταγραφής μετρήσεων και αποτελεσμάτων, ώστε ο σπουδαστής να ταξινομεί τα πειραματικά δεδομένα και να οργανώνει αποτελεσματικά της πειραματική εργασία.

Οι απαιτήσεις για την εκτέλεση της κάθε άσκησης είναι οι ελάχιστες που ζητούνται από τους σπουδαστές. Σε πολλές ασκήσεις υπάρχουν σημαντικά περιθώρια επέκτασης και ανάπτυξης ιδίας πρωτοβουλίας από τους σπουδαστές.

Ευελπιστούμε ότι η έκδοση του εργαστηριακού αυτού εγχειριδίου θα συμβάλλει σε ικανοποιητικό βαθμό στην αρτιότερη εκπαίδευση των σπουδαστών. Ευπρόσδεκτες θα είναι οι οποιεσδήποτε εύστοχες παρατηρήσεις για περαιτέρω βελτίωση του παρόντος.
Τίτλος βιβλίου:Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής ΙΙ
Υπότιτλος βιβλίου:Ηλεκτρομαγνητισμός. Ατομική και πυρηνική φυσική
Εκδότης:Μακεδονικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Ζαχαρούλης, Αχιλλέας Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603192824
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες