Το βιβλίο των γιατί

Εκδότης:
Gutenberg - Χρήστος Δαρδανός
Έτος:
2007
ISBN:
9789600111279
Σελίδες:
139
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το βιβλίο των γιατί
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το βιβλίο των γιατί
"Το παιχνίδι των γιατί είναι το πιο παλιό του κόσμου. Πριν ακόμη ο άνθρωπος μάθει να μιλάει, έπρεπε να έχει στο μυαλό του ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αλλά από ερωτηματικά άλλο τίποτα· γεμάτος είναι ο ουρανός και η γη. [...] Το παιδί εκτοξεύει τα γιατί του σαν μυδραλιοβόλο. Οι ερωτήσεις του -σοβαρές, χαζούλικες, περίεργες, διασκεδαστικές, συγκινητικές- πέφτουν πάνω στα κεφάλια των γονιών του σαν χαλάζι."
Αυτά έγραφε ο Τζάνι Ροντάρι και για να βοηθήσει και τη μια και την άλλη πλευρά, και τα παιδιά και τους γονείς, επινόησε μια στήλη αλληλογραφίας που την ονόμασε "Το βιβλίο των Γιατί". Τα παιδιά του απηύθυναν τις πιο ανόμοιες ερωτήσεις: Γιατί το φεγγάρι δεν πέφτει, γιατί υπάρχουν φτωχοί, γιατί βλέπουμε όνειρα, γιατί η Ιταλία λέγεται Ιταλία, γιατί εγώ είμαι εγώ, γιατί οι άνθρωποι μαλώνουν, γιατί δίνουμε ονόματα στ' αστέρια, γιατί δεν νιώθουμε ότι η γη κινείται...
Ο Ροντάρι αντλεί τις απαντήσεις τον από τη φαντασία και την πραγματικότητα, την εκλαϊκευμένη επιστήμη και την πνευματώδη ψυχαγωγία και τις εμπλουτίζει με δεκάδες στιχουργήματα, μύθους και ιστοριούλες.
Το "Βιβλίο των Γιατί" είναι ένα καταπληκτικό δείγμα της απαράμιλλης ικανότητας του Ροντάρι να βλέπει και να παρουσιάζει τον κόσμο με μάτια παιδικά, καθώς και να απευθύνεται στα παιδιά με τρόπο λογικό και συγχρόνως ποιητικό. Με αυτό το βιβλίο ο Ροντάρι προσφέρει στα παιδιά και στους γονείς τους ερεθιστικές ευκαιρίες για διάλογο, κρίνει με τρόπο διασκεδαστικό παλιές αντιλήψεις και κοινούς τόπους και μας κάνει να ξανασκεφτόμαστε ιδανικά και αξίες της καθημερινής ζωής.
(Μαρτσέλο Αρτζίλι)
Τίτλος βιβλίου:Το βιβλίο των γιατί
Τίτλος πρωτότυπου:Il Libro dei Perche
Εκδότης:Gutenberg - Χρήστος Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Rodari, Gianni, 1920-1980 (Συγγραφέας)
Μπέλλα, Ζωή Κ. (Μεταφραστής)
Luzzati, Emmanuele (Εικονογράφος)
ISBN:9789600111279
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2007
Σημείωση:©: Εκδόσεις Χρήστος Ε. Δαρδανός
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες