Ιστορία του Μεσολογγίου

Εκδότης:
Γκοβόστης
Έτος:
2007
ISBN:
9789604460335
Σελίδες:
528
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Ιστορία του Μεσολογγίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ιστορία του Μεσολογγίου
Ο Χρήστος Ευαγγελάτος (1897-1977), δήμαρχος Μεσολογγίου επί 30 έτη, βουλευτής, υπουργός, λογοτέχνης και νομικός, ανέδειξε και επανέφερε παγκοσμίως το θρύλο και τη δόξα της Εξόδου του Μεσολογγίου, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη και δημιούργησε το κίνημα του Φιλελληνισμού με προμάχους τον Βύρωνα, τον Ντελακρουά, τον Βίκτορα Ουγκώ και πλειάδα άλλων πνευματικών ανθρώπων και πολιτικών στον τότε πολιτισμένο κόσμο.
Ο Χρήστος Ευαγγελάτος με το σθένος του, το δυναμισμό του, την πολιτική και πνευματική ευστροφία του και τη χειμαρρώδη ρητορική του αναζωπύρωσε το Φιλελληνισμό στις δεκαετίες του '20, του '30 και του '50 του παρελθόντος αιώνα, ήταν ο εμπνευστής της ανακηρύξεως του Μεσολογγίου ως «Ιεράς Πόλεως» το 1937.
Κατά τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε φίλος και συνεργάτης πρωθυπουργών, λογοτεχνών, πατριαρχών και άλλων πνευματικών ανθρώπων. Για την προσφορά του στο δημόσιο βίο ετιμήθη από την ελληνική πολιτεία, αρχηγούς ξένων κρατών και θρησκευτικούς ηγέτες με πληθώρα παρασήμων καταστάς ένας από τους πλέον παρασημοφορημένους δημόσιους άνδρες.
Υπήρξε, επίσης, πολυγραφότατος συγγραφέας σε ιστορικά και θρησκευτικά και κοινωνικά δοκίμια, θεατρικά έργα με θέμα τον Ιερό Αγώνα και με κορωνίδα την Ιστορία της «Ιεράς Πόλεως» του Μεσολογγίου, η οποία ήταν και παραμένει μοναδική πηγή για την μακραίωνη πορεία της πόλεως από της ιδρύσεώς της μέχρις τα μέσα του 20ού αιώνα.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από το θάνατό του αποφασίσαμε την επανέκδοση του εξαντληθέντος από μακρού τόμου της ιστορίας κατόπιν και της πολλαπλώς εκφρασθείσας επιθυμίας των Μεσολογγιτών και των φίλων και προσκυνητών της «Ιεράς Πόλεως».
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ιστορία του Μεσολογγίου
Εκδότης:Γκοβόστης
Συντελεστές βιβλίου:Ευαγγελάτος, Χρήστος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604460335
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες