Η στάση του Νίκα

Θεατρικό ιστορικό χρονικό
Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2007
ISBN:
9789604264414
Σελίδες:
142
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η στάση του Νίκα
Τιμή εκδότη:€13,93
Η τιμή μας: €12,54
Η στάση του Νίκα
Οι Εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ κυκλοφορεί το θεατρικό ιστορικό χρονικό του συγγραφέα και ηθοποιό Αχιλλέα Τσουράκη, "Η Στάση του Νίκα". Ένα πολυπρόσωπο, εξαίρετο έργο (βραβευμένο στα "Δημήτρια" του έτους 1969), γεμάτο με σκηνές δράσης, έντασης, παλατιανής - ίντριγκας αλλά και ανθρωπιάς, με πυκνό ύφος και άφθονο χιούμορ των καθημερινών πρωταγωνιστικών ανθρώπινων τύπων του, μέσα στο οποίο ο συγγραφέας μας καλεί να "ζήσουμε" από κοντά τις ώρες εκείνων των δραματικών ημερών. Τότε, ο λαός της Βασιλεύουσας, χρησιμοποιώντας ως σύνθημα την αγωνιστική ιαχή του ιπποδρόμου "Νίκα", απαίτησε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α ' κυβερνητικές αλλαγές και φοροαπαλλαγές.
Η μεγάλη αυτή στάση (εξέγερση) συγκλόνισε για μια εβδομάδα την Κωνσταντινούπολη και καταγράφηκε ως η χειρότερη περίοδος βίας και αναρχίας που είχε γνωρίσει μέχρι τότε στην ιστορία της η βυζαντινή πρωτεύουσα, με τη μισή περίπου πόλη να καίγεται ή να καταστρέφεται τελικά.
Όμως, έπειτα από τις διαταγές του Ιουστινιανού, τα αυτοκρατορικά στρατεύματα, με επικεφαλής κυρίως το Βελισάριο, έπνιξαν τη στάση στο αίμα και περίπου 30.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν. Ο Αχιλλέας Τσουράκης μας προτείνει να προβληματιστούμε πάνω στις μεθόδους εξουσιασμού της λαϊκής μάζας τότε, σήμερα και πάντα. ..
Τίτλος βιβλίου:Η στάση του Νίκα
Υπότιτλος βιβλίου:Θεατρικό ιστορικό χρονικό
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Τσουράκης Αχιλλέας (Συγγραφέας)
ISBN:9789604264414
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Σημείωση:Βραβευμένο στα "Δημήτρια" του έτους 1969
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες