Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης

Εκδότης:
Φαντασία
Έτος:
2007
ISBN:
9789606618215
Σελίδες:
46
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης
Τιμή εκδότη:€10,95
Η τιμή μας: €9,86
στο καλάθι
Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης
Στο μακρινό χωριό των Μικροφτερούληδων ζει ο Τρυφερούλης. Δεν πηγαίνει στο σχολείο του χωριού, αφού εκεί όλα κυλούν γρήγορα. Αυτός όμως δυσκολεύεται και αργεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Ακόμα και τα παιδιά δεν τον παίζουν. Η νεράιδα Κρινοπούλα -η δασκάλα του- προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ο Τρυφερούλης όμως επιμένει να πάει στο σχολείο του χωριού μαζί με τα άλλα παιδιά για να βρει φίλους. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρο του.
Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν' αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ' όλ' αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν' ανέβουν ψηλά - απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν' ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί τους. Στο χωριό των Μικροφτερούληδων μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το ομορφότερο πέταγμα είναι αυτό που γίνεται με κατανόηση, αποδοχή, συνεργασία, αισιοδοξία και αγάπη...
Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς και σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς που εργάζονται με παιδιά, δίνοντας την ευκαιρία για συζήτηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα και την ένταξη.
Τίτλος βιβλίου:Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης
Εκδότης:Φαντασία
Συντελεστές βιβλίου:Καραγιάννη, Θεοδοσία (Συγγραφέας)
Μπουμπούσης, Γιώργος (Εικονογράφος)
Χατζηχρήστου, Χρυσή Γ. (Επιμελητής)
Πολυχρόνη, Φωτεινή (Επιμελητής)
ISBN:9789606618215
Σειρά εκδότη:Σειρά Εκπαιδευτικών Παραμυθιών: Δυο Φτερά... μια Αγκαλιά!
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2007
Ηλικίες:
Σημείωση:Επανέκδοση: Επίλογος ΑΜΚΕ, 2006.
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες