Ο δρόμος για το Κατμαντού

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2007
ISBN:
9789604424375
Σελίδες:
179
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο δρόμος για το Κατμαντού
Εκτός κυκλοφορίας
Ο δρόμος για το Κατμαντού
Το Κατμαντού είναι μια παραμυθένια πόλη - μαγική, πλούσια σε θρύλους και σε μύθους. Για πολλούς αιώνες, ο διαφορετικός πολιτισμός του Νεπάλ και η συγκλονιστική φυσική του ομορφιά σαγήνευαν τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Στη δεκαετία του '60 και του '70, η διαδρομή από την Ευρώπη στην Ασία έγινε δημοφιλής ανάμεσα στους απογοητευμένους Δυτικούς, που αναζητούσαν τον Παράδεισό τους στην Ανατολή.
"Ο δρόμος για το Κατμαντού" είναι η εν μέρει πραγματική και εν μέρει φανταστική περιγραφή του προσκυνήματος που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας από την Τουρκία μέχρι το Νεπάλ, το 1968. Ταξίδεψε πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες χιλιόμετρα, περνώντας από την Άγκυρα στο Όρος Αραράτ, στην Τεχεράνη και τη Μεσέντ, στη Χεράτ, την Κανταχάρ και την Καμπούλ, στο Πεσαβάρ, το Λαχόρ και το Βαράνασι πριν φτάσει, τελικά, στο Κατμαντού.
Στην ουσία, πρόκειται για την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς που επαναστάτησε ενάντια στο κατεστημένο, μιας γενιάς που τελικά βρήκε -ίσως και έχασε- το δρόμο της. Είναι μια γοητευτική ματιά στο "δρόμο των χίπις" και των ανθρώπων που τον περπάτησαν, προτού οι φτηνές αεροπορικές μεταφορές προλάβουν να συρρικνώσουν τον κόσμο.
Τίτλος βιβλίου:Ο δρόμος για το Κατμαντού
Τίτλος πρωτότυπου:Road to Katmandu
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Marnam, Patrick (Συγγραφέας)
Κανελλοπούλου, Κατερίνα (Μεταφραστής)
Μαραγκόπουλος, Άρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604424375
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία: Σύγχρονη Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Κόσμος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες