USA

Ο 42ος παράλληλος. 1919. Τα πολλά λεφτά
Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
2007
ISBN:
9789602105160
Σελίδες:
1600
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
USA
Εξαντλημένο από τον εκδότη
USA
Ο Τζον Ντος Πάσος χάρη στην τριλογία του "USA" -που αποτελεί το κορυφαίο λογοτεχνικό του επίτευγμα- θεωρείται σήμερα, μαζί με τον Φιτζέραλντ και τον Χεμινγουέι, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της "Χαμένης Γενιάς" των Αμερικανών πεζογράφων που κατέγραψαν την τραγική διάψευση του αμερικανικού ονείρου. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων της τριλογίας αποτυπώνεται η ιστορική πορεία των ΗΠΑ από τις αρχές του 20ού αιώνα.
Ο "42ος Παράλληλος" (μετάφραση Νίκου Λαμπρόπουλου), το πρώτο μυθιστόρημα της τριλογίας USA είναι ένα ολοζώντανο λογοτεχνικό χρονικό, στο οποίο εικονογραφείται η ταραγμένη πορεία των ΗΠΑ από τις αρχές του αιώνα μέχρι και την έκρηξη του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, που τέμνονται σε καίρια σημεία από δημοσιογραφικές ειδήσεις και την εξομολογητική φωνή του ίδιου του συγγραφέα, βλέπουμε ένα ολόκληρο έθνος να χάνει σταδιακά την αθωότητά του.
Στο "1919" (μετάφραση Τάσου Δενέγρη),το δεύτερο μυθιστόρημα της τριλογίας USA, μια νέα κοινωνία οικοδομείται πάνω στα ερείπια και τη δυστυχία του πολέμου. Η εκμετάλλευση των ανθρώπινων αναγκών διαφθείρει τις αξίες και προσφέρει στο άτομο τρεις βασικές δυνατότητες: να ικανοποιήσει τις κούφιες φιλοδοξίες του, να βουλιάξει στην παθητικότητα ή να εξεγερθεί.
Στα "Πολλά λεφτά" (μετάφραση Τρισεύγενη Παπαιωάννου) που γράφτηκε με αφορμή την υπόθεση Σάκο και Βαντσέτι) η αμερικανική κοινωνία ζει τη ραγδαία οικονομική αλλαγή, την τεχνολογική πρόοδο και την απότομη άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Οι αυταπάτες όμως διαλύονται με το κραχ του 1929 και το αμερικανικό όνειρο του '20 γίνεται ο εφιάλτης της επόμενης δεκαετίας
Τίτλος βιβλίου:USA
Υπότιτλος βιβλίου:Ο 42ος παράλληλος. 1919. Τα πολλά λεφτά
Τίτλος πρωτότυπου:USA: The 42nd Parallel. USA: 1919. USA: The Big Money
Περιέχει:3 πανόδετους τόμους με κουβερτούρα σε πολυτελή κασετίνα
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Dos Passos, John, 1896-1970 (Συγγραφέας)
Λαμπρόπουλος, Νίκος, μεταφραστής (Μεταφραστής)
Δενέγρης, Τάσος Γ., 1934-2009 (Μεταφραστής)
Παπαϊωάννου, Τρισεύγενη (Μεταφραστής)
ISBN:9789602105160
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες