Atenas en el bolsillo

Guia práctica para con buen pie: Circuito clásico, Mitologia Griega, Isla de Creta
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2007
ISBN:
9789609300179
Σελίδες:
136
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Atenas en el bolsillo
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Atenas en el bolsillo
Για 5η συνεχή χρονιά κυκλοφορεί ανανεωμένος και βελτιωμένος ο ισπανόφωνος Τουριστικός Οδηγός για την Αθήνα, "Atenas en el bolsillo" .
Τον συνέγραψε και τον επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου η Μαρία Βασιλάκη, γραμματέας του Ισπανού Πρέσβη στην Αθήνα, η οποία έχει ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί για πολλά χρόνια στη Μαδρίτη.
Η ιδέα ξεκίνησε το 2002 όταν η συγγραφέας, θέλοντας να καλύψει το κενό που υπήρχε για τους ισπανόφωνους που επισκέπτονται την Αθήνα, αποφάσισε να γράψει έναν πολύ πρακτικό και εύχρηστο Τουριστικό Οδηγό.
Η επιτυχία και η αποδοχή του από το κοινό έδωσε το έναυσμα για να συνεχίσουν οι ετήσιες ανανεωμένες και εμπλουτισμένες εκδόσεις, με προσθήκες μάλιστα και για προορισμούς εκτός της Αθήνας.
Δεν πρόκειται για έναν ακόμη τουριστικό κατάλογο ή μια απλή καταγραφή πληροφοριών. Δίνει ιδιαίτερο βάρος και έμφαση στα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες και τη νοοτροπία των Ελλήνων, προσβλέποντας πάντοτε στις ανάγκες των ισπανόφωνων τουριστών. Οι πληροφορίες δίνονται με τρόπο άμεσο, έγκυρο, ευχάριστο και με προσωπικά σχόλια της συγγραφέως, η οποία επιπλέον, με χιούμορ και γλαφυρότητα παρουσιάζει τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ Ισπανών και Ελλήνων. Στοιχεία που κάνουν αυτόν τον Οδηγό να ξεχωρίζει και να πρωτοτυπεί στο είδος του.
Στις σελίδες του παρέχονται πληροφορίες για την ιστορία της Αθήνας και γενικότερα για την Ελλάδα (έκταση, πληθυσμός, γλώσσα, θρήσκευμα, οικονομία, πολιτικά κόμματα). Δίνονται χρήσιμες ιδέες για τη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, προτάσεις για περιπάτους, εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμβουλές για τα καλύτερα ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια της πόλης καθώς και για συμφέρουσες αγορές. Ο αναγνώστης θα βρει ακόμη πρακτικές πληροφορίες για την ώρα, το νόμισμα, τις τηλεπικοινωνίες, τα μεταφορικά μέσα, τα ωράρια καταστημάτων, τραπεζών και φαρμακείων, μία λίστα με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης, ένα μικρό λεξιλόγιο, οδηγίες για περιπτώσεις ασθένειας, απώλειας χρημάτων, πιστωτικών καρτών και διαβατηρίων, καθώς και αναλυτικούς χάρτες της Αττικής, της Ελλάδας και του κέντρου της Αθήνας.
Πρόκειται για έναν οδηγό που απευθύνεται στους ισπανόφωνους επισκέπτες της Αθήνας, (και δεν είναι μονάχα οι Ισπανοί αλλά και εκείνοι από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής), στους ισπανόφωνους μόνιμους κατοίκους της πόλης μας, αλλά και στους φίλους της ισπανικής γλώσσας. Όλοι οι παραπάνω, μέσα από τις σελίδες του, θα βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, ενδιαφέροντα στοιχεία και συγχρόνως θα γνωρίσουν μια άλλη Αθήνα.
Η "εξελιγμένη" 5η έκδοση του Οδηγού, περιλαμβάνει ένα καινούργιο κεφάλαιο που αναφέρεται σε κοντινές από την Αθήνα εκδρομές, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος: Κόρινθος, Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Ολυμπία, Δελφοί και Μετέωρα, καθώς και ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην Κρήτη και στην ελληνική Μυθολογία.
Η φετινή έκδοση προλογίζεται από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον ισπανό πρέσβη στην Αθήνα Juan Ramon Martinez Salazar.
Τίτλος βιβλίου:Atenas en el bolsillo
Υπότιτλος βιβλίου:Guia práctica para con buen pie: Circuito clásico, Mitologia Griega, Isla de Creta
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Βασιλάκη, Μαρία Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609300179
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες