Η βρεγμένη σανίδα

Εκδότης:
Άσπρη λέξη
Έτος:
2006
ISBN:
9789608939318
Σελίδες:
36
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η βρεγμένη σανίδα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η βρεγμένη σανίδα
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Ο πειρατής Μάνι Μάνι σέβεται το περιβάλλον, αγαπά όλα τα πλάσματα της φύσης και τιμωρεί όσους την καταστρέφουν.

Ο πειρατής Μάνι Μάνι είναι μια δική μας φιγούρα: βγαλμένη από το ελληνικό αρχιπέλαγος, ζυμωμένη με την αρμύρα και τους αγέρηδες. Ένας ήρωας που ζει στο χτες, στο σήμερα, ελπίζουμε και στο αύριο. Κυκλοφορεί ανάμεσα στα ξάρτια του ιστιοφόρου, σκαρφαλώνει σε κάστρα, ταξιδεύει σε θάλασσες γεμάτες θρύλους, γνωρίζει τα σύγχρονα προβλήματα. Οργίζεται γιατί η θάλασσα απειλείται, γιατί κάποιοι δεν σέβονται το Τρανό Λιμάνι. Και αναλαμβάνει δράση. Είναι τελικά ένας ενεργός πολίτης.

Οι "Περιπέτειες του πειρατή Μάνι Μάνι" είναι ένα οικολογικό παραμύθι για παιδιά δημοτικού αλλά και για μεγαλύτερα. Ο μυθικός κόσμος του παραμυθιού και το Τρανό λιμάνι του πειρατή φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την καταστροφή του περιβάλλοντος. Με την πρωτότυπη και ζωντανή εικονογράφηση του Γιάννη Στύλου και τη γραφή του Χρίστου Καλουντζόγλου που μυρίζει Ελλάδα, τα παιδιά αποκτούν έναν νέο ήρωα, τον πειρατή Μάνι Μάνι. Τα παιδιά διασκεδάζουν με τις συναρπαστικές περιπέτειές του ενώ το οικολογικό μήνυμα γίνεται κατανοητό εύκολα. Προστατέψτε το περιβάλλον.

Επειδή όμως εμείς πρώτοι πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα, οι περιπέτειες του πειρατή Μάνι Μάνι τυπώθηκαν σε ανακυκλωμένο χαρτί κατάλληλο για τα παιδιά, χωρίς την προσθήκη χλωρίου.
Τίτλος βιβλίου:Η βρεγμένη σανίδα
Εκδότης:Άσπρη λέξη
Συντελεστές βιβλίου:Καλουντζόγλου, Χρίστος (Συγγραφέας)
Στύλος Γιάννης (Εικονογράφος)
ISBN:9789608939318
Σειρά εκδότη:Οι Περιπέτειες του Πειρατή Μάνι Μάνι
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Ηλικίες:5+
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 3+
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες