Η άγνωστη τέχνη

Μια εξερεύνηση στον θαυμαστό κόσμο του Ελευθεροτεκτονισμού
Εκδότης:
Δίον
Έτος:
2007
ISBN:
9789608100701
Σελίδες:
551
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η άγνωστη τέχνη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η άγνωστη τέχνη
Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο άνθρωπος στη Γη ,ο μεγαλύτερος πόθος του είναι η "Γνώση". Η αναζήτηση δε της "Αλήθειας" είναι η πιο σημαντική πράξη του ανθρώπου. Η έρευνα όμως θέλει προγραμματισμό και τάξη. Αυτός που την πραγματοποιεί, πρέπει να έχει και έμφυτες ικανότητες, αλλά και υπομονή και επιμονή. Ο ερευνητής πρέπει να βγάλει από τον εσωτερικό του κόσμο όλα τα δεσμά που κρατάνε σκεπασμένα τα πνευματικά του μάτια. Να γίνει "Ελεύθερος" άνθρωπος. Διότι η έρευνα και η παρουσίαση αληθειών έχει πολλούς εχθρούς, που προσπαθούν να βάλουν στο δρόμο τους σωρούς από εμπόδια.
Ο ορθολογικός δρόμος για την αποκάλυψη της "Αληθείας" αρχίζει από την αρχαία Ελληνική Διανόηση και αναστέλλεται κατά τον Μεσαίωνα. Διατηρείται ωστόσο κρυφά στα εργαστήρια των Αλχημιστών, στις μυστικές οργανώσεις και στον Τεκτονισμό, για να έρθει η Αναγέννηση με την απελευθέρωση από όλους αυτούς τους σωρούς των εμποδίων. Με τη μεθοδική έρευνα αλλάζει ο κόσμος μορφή και αναγνωρίζεται η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και συνάμα οι δυνατότητες του ανθρώπου για την πνευματική του εξέλιξη.
Αυτή είναι η αιώνια πορεία του ανθρώπου, να αγωνίζεται, να κινείται και να πηγαίνει σε άγνωστους πνευματικούς χώρους, με ένα ενδόμυχο σκοπό, την αποκάλυψη του "Αληθινού".
Επί αιώνες οι Τέκτονες αντιτάχθηκαν στη μισαλλοδοξία, τον πνευματικό δεσποτισμό και εργάστηκαν για την ατομική αξιοπρέπεια και την έρευνα της "Αληθείας".

Αυτό το έργο έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει στον αναγνώστη, μια κατά το δυνατόν απλή και ξεκάθαρη έκθεση των αρχών και "διδασκαλιών" του Τεκτονισμού. Όπως είναι επόμενο, δεν μπορεί να έχει την αξίωση πως εκθέτει ολόκληρη την Τεκτονική Επιστήμη, η οποία βασίζεται σε "έργα" δυσκολότερα. Οφείλουν όμως να παρουσιαστούν ξάστερα τα στοιχεία του τεκτονικού ζητήματος, σε μια συνολική άποψη, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα βρει πολλά να προσθέσει και λίγα να αφαιρέσει.
Τίτλος βιβλίου:Η άγνωστη τέχνη
Υπότιτλος βιβλίου:Μια εξερεύνηση στον θαυμαστό κόσμο του Ελευθεροτεκτονισμού
Εκδότης:Δίον
Συντελεστές βιβλίου:Ιόλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608100701
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες