Ιστορίες του βουνού

Διηγήματα
Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2007
ISBN:
9789604510368
Σελίδες:
93
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορίες του βουνού
Τιμή εκδότη:€7,00
Η τιμή μας: €6,30
Ιστορίες του βουνού
Αποτελούν μια ενότητα 11 ιστοριών δοσμένων με τη μορφή του διηγήματος. Οι ιστορίες αν και αναφέρονται σε καθημερινά στιγμιότυπα, δίνουν πολύ έντονα την ατμόσφαιρα, τα προβλήματα, τις καταστάσεις που βίωναν σ' εκείνες τις αντίξοες συνθήκες οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η πείνα, οι λιποταξίες, ο ασφυκτικός κλοιός του αντίπαλου, η τρομοκρατία στα χωριά από τους παρακρατικούς, αλλά και η αποφασιστικότητα, η οργάνωση, οι επιτυχημένες αποστολές των μαχητών του ΔΣΕ αποτελούν τα θέματα των ιστοριών.
Η βαθιά ψυχολογική ανατομία των πρωταγωνιστών είναι χαρακτηριστικό του συγγραφέα.
Είναι χαρακτηριστική η ψυχολογία του ανανήψαντα επικεφαλής των παρακρατικών, που αναγκάστηκε μετά τη λιποταξία του από το ΔΣΕ να γίνει ο διώκτης των πρώην συναγωνιστών του. Γνωρίζει καλά ότι χρησιμοποιείται και με την πρώτη ευκαιρία χλευάζει και επιχειρεί να χαλάσει τη φιέστα των τοπικών αρχών. Δοκιμάζει βέβαια τις συνέπειες των ενεργειών του.
Έντονες είναι και οι εικόνες της σύγκρουσης μεταξύ των επικεφαλής των κατασταλτικών μηχανισμών, ο φόβος τους για τους αντάρτες, οι μηχανορραφίες, οι ίντριγκες αποτελούν συστατικό μέρος των σχέσεών τους.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορίες του βουνού
Υπότιτλος βιβλίου:Διηγήματα
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Κυτόπουλος, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604510368
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες