Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις

Εκδότης:
Γόρδιος
Έτος:
2007
ISBN:
9789607083913
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις
Οι σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας αποτέλεσαν ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα, τόσο για τη μία όσο και για την άλλη χώρα, δημιουργώντας σε διάφορες χρονικές φάσεις, περισσότερο εντάσεις, τριβές, και αντιπαραθέσεις και λιγότερο συνεργασία και αμοιβαία οφέλη. Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις ήδη από την εποχή συγκρότησης του αλβανικού κράτους, δημιούργησαν πολύ ιδιαίτερες συνθήκες στις δύο χώρες, απέκτησαν μία μεγαλύτερη δυναμική κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου αλλά και του Ψυχρού Πολέμου, αφού η ιδιομορφία των διμερών σχέσεων ενισχύθηκε σ' αυτήν τη χρονική περίοδο, των αντιθέσεων, των εφήμερων συμμαχιών και των συμφερόντων που εκφραζόταν μέσα από επεμβάσεις (ξένων δυνάμεων) στις δύο χώρες.
Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις μετά την κατάρρευση του αλβανικού καθεστώτος έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική και στην περίοδο μετάβασης, σχέσεις οι οποίες επικεντρώνονται πλέον στη διμερή συνεργασία και στη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωατλαντική προοπτική της Αλβανίας, στην ελληνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία, στο ζήτημα των αλβανών εργαζομένων στην Ελλάδα, στους Τσάμηδες, κ.ά.
Το βιβλίο αποσκοπεί στην ανάδειξη των βασικών σημείων των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, από τη συγκρότηση του αλβανικού κράτους μέχρι σήμερα, σε μία προσπάθεια να διερευνηθούν και να αναλυθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι σχέσεις των δύο χωρών. Σχέσεις οι οποίες θεωρούμε ότι χαρακτήρισαν, επηρέασαν και θα επηρεάσουν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής και αλβανικής πολιτικής, διπλωματικής θεωρίας και πρακτικής στη χερσόνησο του Αίμου στα επόμενα χρόνια.
Τίτλος βιβλίου:Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις
Εκδότης:Γόρδιος
Συντελεστές βιβλίου:Μαλκίδης, Θεοφάνης (Συγγραφέας)
ISBN:9789607083913
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες