Μακρινό αστέρι

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2007
ISBN:
9789600344004
Σελίδες:
203
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μακρινό αστέρι
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μακρινό αστέρι
Το μυθιστόρημα τοποθετείται στη Χιλή και ξεκινάει λίγο πριν από το πραξικόπημα του Πινοτσέτ, για να ολοκληρωθεί αρκετά χρόνια μετά στην Ευρώπη, στο Μπλάνες, εκεί όπου ο ίδιος ο συγγραφέας πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Πρωταγωνιστής είναι ένα αινιγματικό και σκοτεινό πρόσωπο, ο ποιητής Αλβέρτο Ρουίς-Τάγλε, ο οποίος συχνάζει σε ένα λογοτεχνικό εργαστήρι, όπως και ο αφηγητής. Ο απόμακρος ποιητής ασκεί μια παράξενη γοητεία, ιδίως στις γυναίκες της παρέας, κάποιες από τις οποίες, λίγο αργότερα, κατά την περίοδο της δικτατορίας του Πινοτσέτ, θα τις βασανίσει και θα τις δολοφονήσει. Γιατί ο Ρουίς-Τάγλε δεν είναι άλλος από τον γερμανικής καταγωγής υποσμηναγό της χιλιάνικης Αεροπορίας Κάρλος Βίντερ, τον εκκεντρικό πιλότο-ποιητή που γράφει στον χιλιάνικο ουρανό ανατριχιαστικούς στίχους παρμένους από τη Βίβλο με τον καπνό του αεροπλάνου του.

Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα με θέμα τη βία, την πολιτική τρομοκρατία, τις διαπλοκές αλληλένδετων μικρόκοσμων και, κυρίως, τη σχέση της λογοτεχνίας με το κακό.
Τίτλος βιβλίου:Μακρινό αστέρι
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Estrella Distante
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Bolaño, Roberto, 1953-2003 (Συγγραφέας)
Αλεξοπούλου, Αγγελική (Μεταφραστής)
ISBN 10:
ISBN 13:
9600344000
9789600344004
Σειρά εκδότη:Εικοστός Αιώνας
Πρώτη έκδοση:Μάιος 2007
Τόμος:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες