Σβήσιμο σε μαύρο

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Πόλις
Έτος:
2007
ISBN:
9789604351497
Σελίδες:
533
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σβήσιμο σε μαύρο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σβήσιμο σε μαύρο
6 Νοεμβρίου 1947. Ο μεγάλος σκηνοθέτης και ηθοποιός Όρσον Γουέλς, έχοντας μόλις συνέλθει από τον χωρισμό του με τη Ρίτα Χέιγουορθ, φτάνει στη Ρώμη για να ερμηνεύσει τον ρόλο του Καλιόστρο στην ταινία του Γκρέγκορι Ράτοφ "Black Magic".
Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων ένας κομπάρσος πεθαίνει στα χέρια του Γουέλς, προφταίνοντας να ψελλίσει, καθώς ψυχορραγεί, δύο λέξεις: Σαν Φραντσέσκο.
Η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο κομπάρσος, που ήταν γνωστός μορφινομανής, πέθανε από υπερβολική δόση.
Τα λόγια του νεκρού όμως δεν αφήνουν τον Γουέλς να ησυχάσει. Ανυπομονώντας να ανακαλύψει την αλήθεια ξεκινά την έρευνά του με την πολύτιμη βοήθεια του ντετέκτιβ Τομάζο Μοράβια…

Ο Νταβίντε Φεράριο εισάγει στο νουάρ μυθιστόρημά του πραγματικά πρόσωπα και περιστατικά (όντως ο Γουέλς βρισκόταν στη Ρώμη το 1947 για τα γυρίσματα της ταινίας "Black Magic") και συνδυάζει με συναρπαστικό τρόπο σινεφίλ αναφορές στον δημιουργό του "Πολίτη Κέιν" και του "Κυρίου Αρκάντιν" με μια ακριβή περιγραφή, που θυμίζει ντοκιμαντέρ, της πολιτικής κατάστασης στη μεταπολεμική Ιταλία και της ατμόσφαιρας έντασης και ανησυχίας που επικρατούσε στη χώρα, όταν Χριστιανοδημοκράτες και Κομμουνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι, στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου (τον οποίο, αντίθετα από ό,τι συνέβη στην Ελλάδα, κατόρθωσαν τελικά να αποφύγουν).
Τίτλος βιβλίου:Σβήσιμο σε μαύρο
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Dissolvenza al nero
Εκδότης:Πόλις
Συντελεστές βιβλίου:Ferrario, Davide (Συγγραφέας)
Δρακοπούλου, Αθανασία (Μεταφραστής)
Μαραγκάκη, Άννα (Επιμελητής)
ISBN:9789604351497
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες