Παράβαση

Αναφορές επάνω σε θέματα παραβατικών εκφράσεων στις διάφορες μορφές συμπεριφοράς, συγγραφής και τέχνης
Εκδότης:
Τυφλόμυγα
Έτος:
2007
ISBN:
9789608962019
Σελίδες:
127
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παράβαση
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
Παράβαση
Τα κείμενα που βρίσκονται εντός των σελίδων αναφέρονται σε παραβάσεις συγγραφέων, καλλιτεχνών και ποικίλων εκφραστών τέχνης, οι οποίοι μέσω τεχνασμάτων ή και εξαιτίας εσωτερικών κινήτρων αναίρεσαν την κανονικότητα που περιείχαν οι διάφορες μορφές δημιουργίας μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο κάθε δημιουργός έχει την αίσθηση ή και την ψευδαίσθηση πως όταν αναζητά κάτι που να διαφέρει από τις τρέχουσες συμβατικές εκφράσεις γίνεται παράσπονδος, δηλαδή ένοχος παρασπονδιών, αφού κάνει μια υπέρβαση και αθετεί μια ηθική υποχρέωση που έχει αναλάβει απέναντι στον εαυτό του, την παιδεία του αλλά και στο όποιο κοινό του. Αυτή η εκ μέρους του αναίρεση των ήδη ταυτισμένων με τις εγκύκλιες γνώσεις του και την κουλτούρα του, τού προσδίδει μία αυτοπεποίθηση, μία πίστη αλλά παράλληλα και μία ενοχή, ενώ συγχρόνως απελευθερώνει όχι μόνον τον ίδιο, αλλά και κάθε αναγνώστη, θεατή ή ακροατή που εσωτερικά αποζητά να δει ή να ακούσει και ταυτόχρονα να συγκινηθεί από ένα παραβατικό θεματικό περιεχόμενο το οποίο δεν συναντά τακτικά στις φιλότεχνες αναζητήσεις του.

Περιέχονται οι ενότητες:
- Παραβάτες στη λογοτεχνία
- Παράβαση και ζωγραφική
- Κινηματογράφος και παράβαση
- Μουσική και παράβαση
- Παράβαση και παραβάτες
Τίτλος βιβλίου:Παράβαση
Υπότιτλος βιβλίου:Αναφορές επάνω σε θέματα παραβατικών εκφράσεων στις διάφορες μορφές συμπεριφοράς, συγγραφής και τέχνης
Εκδότης:Τυφλόμυγα
Συντελεστές βιβλίου:Χρηστάκης, Λεωνίδας, 1928-2009 (Συγγραφέας)
ISBN:9789608962019
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Σημείωση:Πρόλογος: Νικόλας Χρηστάκης, αναπληρωτής καθηγητής της κοινωνικής ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επίμετρο: Θανάσης Μουτσόπουλος.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες