Οι παίκτες

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2007
ISBN:
9789600513103
Σελίδες:
687
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι παίκτες
Τιμή εκδότη:€17,25
Η τιμή μας: €15,53
Οι παίκτες
Οι "Παίκτες" στο μυθιστόρημα του Βασίλη Κωνσταντίνου πρωταγωνίστησαν στο πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων του 20ου αιώνα. Σημάδεψαν την έκβαση του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου ευαισθητοποιώντας από νωρίς τον νικητή στις δυνατότητες εφαρμογών της ατομικής έρευνας. Στις ίντριγκες που προηγήθηκαν του πολέμου, κορυφαίοι ιστορικοί παίκτες υπήρξαν ο Αμερικανοβρετανός Σάμιουελ Ινσούλ, βασιλιάς της ενέργειας των ΗΠΑ, και ο Έλληνας βιομήχανος, έμπορος όπλων αλλά και εθνικός ευεργέτης Βασίλης Ζαχάρωφ. Ο Σερ Μπέιζιλ, παρασημοφορημένος ομοτράπεζος πρωθυπουργών και επιτελείων των Συμμάχων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εκκινεί τη μάχη για την πρόσβαση στα αποθέματα ουρανίου και βαρέος ύδατος μέσα από υπόγειες διαδρομές και δίκτυα κατασκοπίας. Αιχμή του δόρατος ο θετός γιος του Ζαχάρωφ, ο Μιχαήλ Δούκας, Έλληνας γεννημένος στα βουλγαρικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Η επικίνδυνη δράση, οι αποστολές και οι έρωτες του Δούκα υπερβαίνουν τη βαλκανική του καταγωγή. Τον οδηγούν στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου θα συναντηθεί με τα γεγονότα που επηρέασαν τον πόλεμο και τις ισορροπίες του πυρηνικού τρόμου.

Στο μυθιστόρημα αυτό, ο Μιχαήλ Δούκας ξετυλίγει ολοζώντανα το νήμα μιας εποχής την οποία συνθέτουν οι πρώτοι μήνες της Κατοχής στη Βόρεια Ελλάδα, ο κόσμος των Ελλήνων καπνεμπόρων, τα εργαστήρια πυρηνικής έρευνας και τα κέντρα σχεδιασμού των πολεμικών και μυστικών επιχειρήσεων.
Ο συγγραφέας διαπλέκει την πολιτική με τις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών συνθέτοντας ένα άρτιο μυθιστόρημα με στοιχεία θρίλερ.
Τίτλος βιβλίου:Οι παίκτες
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Κωνσταντίνου, Βασίλης Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600513103
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Σημείωση:Σημειώσεις: Τζέκυ Μπενμαγιόρ.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες