Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα

Explore your Senses
Εκδότης:
Key Solutions
Έτος:
2007
ISBN:
9789608983809
Σελίδες:
324
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα
Τιμή εκδότη:€30,43
Η τιμή μας: €27,39
στο καλάθι
Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα
Όπως κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά γνωρίσματα, έτσι και αυτή που διανύουμε διακρίνεται από την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, της πολιτικής και του πολιτισμού. Πολλοί την αντιμετωπίζουν με φόβο. Άλλοι, πάλι, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Σχεδιάζουν το αύριο, αυξάνοντας τόσο τους ρυθμούς ανάπτυξης της κοινωνίας τους όσο και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της.

Σε κάθε περίπτωση, η βασική υποχρέωση όλων μας είναι να συμβάλουμε αποτελεσματικά στη διαμόρφωση και την αξιοποίηση των θετικών πτυχών της. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τον γύρο του κόσμου πολύ πιο εύκολα και ταχύτερα από κάθε άλλη ιστορική περίοδο. Έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα μέρη, τα ήθη, τα έθιμα και γενικά τις παραδόσεις όλων των λαών -ακόμη κι αυτών που βρίσκονται στην άλλη άκρη της Γης.

Η μοναδική αυτή έκδοση ευελπιστώ ότι θα σας βοηθήσει να κάνετε ακόμη πιο εύκολα, πιο γρήγορα και με περισσότερο ενδιαφέρον τον γύρο του κόσμου, πραγματοποιώντας το δικό σας ταξίδι-όνειρο με κάθε έννοια. Και, συνάμα, ότι θα συμβάλει καταλυτικά τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ελπίζω ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη όλων των λαών. Ότι θα συμβάλει σημαντικά στη γνώση, τη διάδοση και τον σεβασμό των ηθών, των εθίμων καθώς και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών όλων των παραδόσεων τους.

Αναμφισβήτητα, πάντως, ως πρώτιστο σκοπό της έχει το να υπηρετήσει πιστά την ανάπτυξη του πολιτισμού, την προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και την ανάδειξη της αυλής κληρονομιάς κάθε λαού.

(από τον πρόλογο του εκδότη)
Τίτλος βιβλίου:Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα ήθη και τα έθιμα
Υπότιτλος βιβλίου:Explore your Senses
Εκδότης:Key Solutions
Συντελεστές βιβλίου:Καραμίντζα, Δέσποινα (Συγγραφέας)
Οικονόμου, Έλενα (Μεταφραστής)
ISBN:9789608983809
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες