Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου

Παγκόσμιες κρίσεις και προκλήσεις: Εικονογραφημένος οδηγός
Εκδότης:
Κασταλία
Έτος:
2007
ISBN:
9789607560537
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
στο καλάθι
Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου
Γιατί χρειάζεται ένα "Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου"; Διότι, στο κατώφλι του 21ου αιώνα, η ανάπτυξη του κόσμου αποτελεί μία πολυδιάστατη διαδικασία. Δεν αφορά μόνον στην οικονομική πρόοδο, στις επενδύσεις, στις νέες τεχνολογίες. Έχει να κάνει και με τη δημογραφική
αλλαγή στον πλανήτη, έχει να κάνει με τον αγώνα για την ίδια την επιβίωση, τις συνθήκες διαβίωσης, τον υποσιτισμό, την κατάσταση στην υγεία και την εκπαίδευση, την εξέλιξη των κοινωνικών και πολιτικών θεσμών. Έχει να κάνει, ακόμη, με το περιβάλλον, τη συνετή χρήση
των φυσικών πόρων, το καθαρό νερό, τη διατήρηση των δασών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές.

Οι πλούσιες και αναπτυγμένες χώρες δεν σταματούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη τους. Οι φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες, οι οποίες αποτελούν την πλειοψηφία στον πλανήτη, κάνουν ένα διπλό και άνισο αγώνα: Προσπαθούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, από την απλή επιβίωση, τη σίτιση, το καθαρό νερό, μέχρι την εκπαίδευση και τις μεταφορές και παράλληλα να καλύψουν το μεγάλο βαθμό υστέρησης τους από τον "αναπτυγμένο κόσμο", που, συχνά, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και τροχοπέδη στην ανάπτυξη των χωρών αυτών, τη στιγμή που θέτει στόχους και σχέδια για τη βοήθεια προς τον "Τρίτο" και "Τέταρτο Κόσμο".

Βασικό εργαλείο για την αποκωδικοποίηση της κατάστασης του Κόσμου μας είναι οι στατιστικές. Οι μελέτες αυτές δεν είναι άψυχοι αριθμοί.
Είναι "τα μάτια" των διαμορφωτών της πολιτικής. Κυρίως, όμως, είναι "τα μάτια" των πολιτών πάνω στον κόσμο μας. Με την αξιοποίηση της στατιστικής μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες ανάγκες, να χαράξουμε στόχους, να μετρήσουμε την επιτυχία και την αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόζονται, να τις επικροτήσουμε και να τις υποστηρίξουμε ή να τις απορρίψουμε και να αντιδράσουμε σε αυτές.

Το "Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου" χρησιμοποιεί μία μεγάλη ποικιλία στατιστικών δεικτών, που έχουν καταρτισθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και προέρχονται από πολλές πηγές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ. Η συλλογή των στοιχείων αυτών έγινε τις περισσότερες φορές επί τόπου και κάτω από πολύ δυσμενείς, κάποτε, συνθήκες, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη βασική πηγή πληροφόρησης.

Το "Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου" φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης και γνώσης, αλλά και περαιτέρω ευαισθητοποίησης όσων αισθάνονται Πολίτες του Κόσμου και νοιάζονται για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου για όλη την ανθρωπότητα.
Τίτλος βιβλίου:Σημειωματάριο του πολίτη του κόσμου
Υπότιτλος βιβλίου:Παγκόσμιες κρίσεις και προκλήσεις: Εικονογραφημένος οδηγός
Εκδότης:Κασταλία
Συντελεστές βιβλίου:Νάκος, Ιωάννης (Μεταφραστής)
Badiee, Shaida (Επιμελητής)
ISBN:9789607560537
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά > Στατιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες