Εδώ ουρανός

Δύο μυθιστορήματα
Εκδότης:
Εξάντας
Έτος:
2007
ISBN:
9789602566497
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εδώ ουρανός
Τιμή εκδότη:€10,20
Η τιμή μας: €9,18
Εδώ ουρανός
Ένας τόμος που συγκεντρώνει τα δύο μυθιστορήματα της Ρουμανοελβετίδας συγγραφέως, "Γιατί βράζει το παιδί στην πολέντα" και "Το ράφι των στερνών εκπνοών".

Στο πρώτο μυθιστόρημα, η μικρή ηρωίδα ζει σε δύο κόσμους: ο ένας ταυτίζεται με το "σπίτι" και συνίσταται στη φωτεινή πολύχρωμη καθημερινή ζωή μέσα στο τσίρκο και το τροχόσπιτο, ο άλλος σχετίζεται με τη σκαιά πλευρά αυτής της καθημερινότητας, που είναι οι διαρκείς περιοδείες και το αίσθημα ότι δεν ανήκεις πουθενά. Δελεασμένη από τις ανέσεις και τη ζωή στη Δύση η οικογένεια έχει εγκαταλείψει τη Ρουμανία τρέφοντας αυταπάτες για ένα μεγάλο σπίτι, την ανάδειξη της κόρης σε σταρ του κινηματογράφου και άλλα. Όμως τα πράγματα έρχονται αλλιώς.

Στο δεύτερο μυθιστόρημα, η πρωταγωνίστρια μας παρουσιάζεται ως ενήλικη πλέον γυναίκα, που καταβάλλει προσπάθεια να απαγκιστρωθεί από τα δεσμά του παρελθόντος της. Ο θάνατος της αγαπημένης της θείας θα σταθεί αφορμή για μια αποστασιοποιημένη ματιά στο μικρόκοσμο της οικογένειάς της και μια ανασκόπηση της ίδιας της της ζωής.
Τίτλος βιβλίου:Εδώ ουρανός
Υπότιτλος βιβλίου:Δύο μυθιστορήματα
Τίτλος πρωτότυπου:Varum das Kind in der Polenta kocht. Das Regal der letzten Atemzüge
Εκδότης:Εξάντας
Συντελεστές βιβλίου:Veteranyi, Aglaja (Συγγραφέας)
Γεωργακοπούλου, Σοφία (Μεταφραστής)
ISBN:9789602566497
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες