Μακεδονισμός

Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006
Εκδότης:
Έφεσος
Έτος:
2007
ISBN:
9789608326286
Σελίδες:
229
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Μακεδονισμός
Τιμή εκδότη:€40,57
Η τιμή μας: €36,51
στο καλάθι
Μακεδονισμός
[...] Το Κράτος των Σκοπίων είναι μικρό αλλά μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό όταν χρησιμοποιηθεί από ισχυρούς τρίτους.
Τέλος, για το Κράτος και τον σλαβικό πληθυσμό των Σκοπίων, ο «μακεδονισμός» έχει αναχθεί πλέον σε υπαρξιακό ζήτημα το οποίο, για να τροφοδοτηθεί και να επιβιώνει, προϋποθέτει οπωσδήποτε έναν εξίσου κατασκευασμένο «εχθρό»: την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, τούτο το Κράτος και ο σλαβικός πληθυσμός του έχει πλήρη συνείδηση -και καθημερινή απόδειξη- ότι αυτός ακριβώς ο «εχθρός του», η Ελλάδα, αποφασιστικότερα, αποτελεσματικότερα και πειστικότερα από κάθε άλλη γειτονική του χώρα συνδράμει στην οικονομική του ανάπτυξη, στον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, στη συνοχή της πολυεθνικής κοινωνίας του και στην κρατική του υπόσταση και ασφάλεια αποτελεσματικότερα και σταθερότερα από το σύνολο όλων των λοιπών βαλκανικών χωρών χωρίς μάλιστα καμμιάν άλλη επιδίωξη παρά μόνον την ειρήνη, την παραγωγική συνεργασία και την κοινή αξιοπρέπεια. Αυτή η υπαρξιακή αντίφαση συνιστά την ουσία της ανθρώπινης τραγωδίας.
Σκοπεύοντας στην ειρήνη, στην αξιοπρέπεια και στην ευημερία όλων των συνοίκων Λαών η Εταιρεία Μακεδόνικων Σπουδών, σε συνεργασία με το ομόρροπο Καρίπειον Ίδρυμα Μελετών Μακεδονίας-Θράκης, παραδίδει στην κοινή χρήση και στον ανοικτό διάλογο την ανά χείρας έκδοση της, από τις κορυφαίες εκδόσεις «Έφεσος», με την ελπίδα ότι τα παρατιθέμενα αμάχητα τεκμήρια θα προκαλέσουν δεύτερες, σωφρονέστερες σκέψεις σε κάθε εμπλεκόμενο κέντρο αποφάσεων και στους πολίτες κάθε αληθούς Δημοκρατίας.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Μακεδονισμός
Υπότιτλος βιβλίου:Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006
Εκδότης:Έφεσος
Συντελεστές βιβλίου:Βλασίδης Βλάσης (Συγγραφέας)
Μαυρογένη, Σταυρούλα (Συγγραφέας)
Μιχαηλίδης, Ιάκωβος Δ. (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Καρίπειον Ίδρυμα Μελετών Μακεδονίας - Θράκης (Φορέας)
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Φορέας)
ISBN:9789608326286
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Σημείωση:Πρόλογος: Νικόλαος Ι. Μέρτζος.
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες