Αρχαία ελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2007
ISBN:
9789601900131
Σελίδες:
510
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρχαία ελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αρχαία ελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
[...] Όσον αφορά την επεξεργασία των διδακτικών Ενοτήτων ακολουθήσαμε τη δομή του σχολικού βιβλίου: Α. Κείμενο, Β. Λεξιλογικός Πίνακας - Ετυμολογικά, Γ. Γραμματική - Σύνταξη και μεταφέραμε στο τέλος κάθε διδακτικής Ενότητας τα Παράλληλα Κείμενα του Επιμέτρου.

Πιο αναλυτικά, η επεξεργασία αυτή ακολουθεί την εξής πορεία: Δίνονται οι Διδακτικοί στόχοι της Ενότητας και ακολουθεί η Αφόρμηση του Κειμένου. Στην Απόδοση Κειμένου δίνεται με εξακτίνωση ο βασικός θεματικός άξονας του Κειμένου και με βάση αυτόν διαμορφώνεται το Νόημα. Ακολουθούν οι αναγκαίες Λεξιλογικές και Μορφοσυντακτικές εξομαλύνσεις που θα βοηθήσουν το παιδί να προχωρήσει στη Μετάφραση του Κειμένου, το οποίο δίνεται σε αναδιάταξη. Ακολουθεί η Ερμηνεία βασικών στοιχείων του Κειμένου, ώστε το παιδί να έρθει σε επαφή και να κατανοήσει σημαντικά στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στην Αξιολόγηση, εκτός από τις απαντήσεις στις Ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου, υπάρχουν και Πρόσθετες ερωτήσεις. Στα μέρη Β΄ (Β1, Β2) και Γ΄ (Γ1, Γ2) γίνεται λεπτομερής λεξιλογική, ετυμολογική και μορφοσυντακτική επεξεργασία (δηλαδή ταυτόχρονη εξέταση γραμματικής και συντακτικού) με πίνακες και εξακτινώσεις (κλαδικά διαγράμματα) καθώς και με πρόσθετες ερωτήσεις.

Τελος, γίνεται εκτενής επεξεργασία των Παράλληλων Κειμένων. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τον μαθητή στην ανάπτυξη της κριτικής του ικανότητας μέσα από τον συσχετισμό των κειμένων. [...]

(από το προλογικό σημείωμα της συγγραφέως)
Τίτλος βιβλίου:Αρχαία ελληνική γλώσσα Β΄ γυμνασίου
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Δόλια, Κυριακή (Συγγραφέας)
Γκιώκας, Σίνος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601900131
Σειρά εκδότη:Ελληνική Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2007
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες