The Art Book: Εικοστός αιώνας

Ελληνική έκδοση
Εκδότης:
Γνώση
Έτος:
2007
ISBN:
9789602357545
Σελίδες:
511
Εξώφυλλο:
Μαλακό
The Art Book: Εικοστός αιώνας
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
The Art Book: Εικοστός αιώνας
Ένας παράξενος αιώνας τελειώνει, και επιχειρώντας έναν απολογισμό, αυτό που τελικά μοιάζει ακόμη πιο ζωηρό και από τις ιστορικές εκρήξεις, είναι οι καλλιτεχνικές εξάρσεις δέκα ετερόκλητων δεκαετιών, γεμάτων αισιοδοξία, περιπέτεια, απόγνωση, απομόνωση, συνειδητοποίηση. Η διεθνής τέχνη του εικοστού αιώνα είναι η χειροπιαστή κληρονομιά μας: ένα μείγμα ετερόκλητων εικόνων που, μέσα από την υπερβολή, τον Ρεαλισμό ή την Αφαίρεση, δίνει το στίγμα της εποχής της εξέλιξης.

Από τον Ματίς και τον Πικάσο ώς τους Γκίλμπερτ και Τζωρτζ και την Ναν Γκόλντιν, οι καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα σημαδεύτηκαν από τις στιγμές του και ειρωνεύτηκαν, παραμόρφωσαν, αποτύπωσαν πιστά ή διασκεύασαν μια δεδομένη πραγματικότητα στις διαστάσεις του δικού τους ψυχικού τοπίου.

Το "The Art Book - Εικοστός αιώνας" είναι ένας κατατοπιστικός "ξεναγός" στην πολυεπίπεδη και πολυσήμαντη συνέχεια της ελληνικής έκδοσης "The Art Book / Το βιβλίο της τέχνης", με τα 500 αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων δημιουργών, από τον Μιχαηλάγγελο ώς τον Άντυ Γουώρχολ, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Στις 500 έγχρωμες σελίδες που ακολουθούν, 500 χαρακτηριστικά έργα ισάριθμων σύγχρονων δημιουργών, μ' ένα σύντομο διαφωτιστικό κείμενο το οποίο συνοδεύει κάθε εικόνα, προσθέτοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τον δημιουργό, την τεχνοτροπία και την εποχή, δίνουν ένα εντυπωσιακό στίγμα μιας ολόκληρης εποχής. Η αλφαβητική κατάταξη των καλλιτεχνών επιφυλάσσει συχνά προκλητικές αντιθέσεις, ενώ οι παραπομπές σε άλλους καλλιτέχνες, βάσει θεματολογίας, τεχνικής ή μέσου, καταγράφουν την εξέλιξη της τέχνης την τελευταία εκατονταετία.

Ένα γλωσσάριο τεχνικών όρων και καλλιτεχνικών ρευμάτων, καθώς και ένα ευρετήριο με διεθνή μουσεία και πινακοθήκες συμπληρώνουν αυτή τη συναρπαστική έκδοση, που, χωρίς αμφιβολία, θα είναι το πιο ακαταμάχητο βιβλίο της σύγχρονης τέχνης στη βιβλιοθήκη σας.
Τίτλος βιβλίου:The Art Book: Εικοστός αιώνας
Υπότιτλος βιβλίου:Ελληνική έκδοση
Τίτλος πρωτότυπου:The Art Book: 20th Century
Εκδότης:Γνώση
Συντελεστές βιβλίου:Μπίκος, Αντώνης (Μεταφραστής)
ISBN:9789602357545
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Σημείωση:Copyright: Phaidon Press Ltd.
Κατηγορίες:Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες