Οικογενειακό καλειδοσκόπιο

Εκδότης:
Ερευνητές
Έτος:
2007
ISBN:
9789603683957
Σελίδες:
258
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οικογενειακό καλειδοσκόπιο
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Οικογενειακό καλειδοσκόπιο
Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Όχι απαραίτητα καλύτερα, αλλά διαφορετικά. Οι περισσότεροι μοιάζουμε με τον "Αρχοντοχωριάτη" του Μολιέρου, ο οποίος μιλούσε επιτηδευμένα και ανιαρά όλη του τη ζωή, αλλά ποτέ του δεν το έμαθε.

Ζούμε τις ζωές μας λες και είναι κομματάκια ενός καλειδοσκοπίου, πάντα μέρος των σχηματισμών που είναι μεγαλύτεροι από τους εαυτούς μας και, κατά κάποιον τρόπο, κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών τους. Η ατομική επιστημολογία συνήθως μας τυφλώνει όταν πρόκειται να δούμε αυτό τον καλειδοσκοπικό εαυτό, και αυτό είναι λυπηρό, γιατί, όταν εξετάζουμε τους ανθρώπους από αυτή την οπτική, ανοίγονται νέες δυνατότητες μελέτης της συμπεριφοράς και της ανακούφισης του πόνου.

Όμως, γιατί η εικόνα που έχουμε για την ιδανική οικογένεια απέχει τόσο πολύ από την κοινή πραγματικότητα; Η κουλτούρα μας έχει ενθρονίσει το άτομο. Υπάρχει εξαιρετικά πλούσια βιβλιογραφία στην ατομική ψυχολογία, αλλά η αντίληψη που έχουμε σχηματίσει εστιάζει στο ον εντός του εαυτού του. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της φαντασίας, δεδομένου ότι άτομα "εκτός πλαισίου" δεν υπάρχουν. Ζωή σημαίνει να αναπτυσσόμαστε, να συναναστρεφόμαστε, να συνεργαζόμαστε, να μοιραζόμαστε και να συναγωνιζόμαστε τους άλλους.
Τίτλος βιβλίου:Οικογενειακό καλειδοσκόπιο
Τίτλος πρωτότυπου:Family Kaleidoscope
Εκδότης:Ερευνητές
Συντελεστές βιβλίου:Minuchin, Salvador (Συγγραφέας)
Τσούμαρη, Μάρα (Μεταφραστής)
Τσιάγκα, Κωνσταντίνα (Επιμελητής)
Σακκάς, Διονύσης (Επιμελητής)
ISBN:9789603683957
Σειρά εκδότη:Ο Άνθρωπος και ο Κόσμος του
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες