Εδώ Πολυτεχνείο στα χρόνια της Κατοχής

Από τους αγώνες με τη Σπουδάζουσα
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2007
ISBN:
9789608229747
Σελίδες:
219
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εδώ Πολυτεχνείο στα χρόνια της Κατοχής
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Εδώ Πολυτεχνείο στα χρόνια της Κατοχής
Μια ολόκληρη σελίδα από την ιστορία του Πολυτεχνείου της Αθήνας είναι η Κατοχή και ο Δεκέμβρης του '44. Είναι η περίοδος που τα Ελληνόπουλα και οι Ελληνοπούλες αντιστάθηκαν στους βάρβαρους κατακτητές μέσα από τις προοδευτικές οργανώσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να λευτερώσουν τη σκλαβωμένη πατρίδα.

Ο γνωστός συγγραφέας Φοίβος Τσέκερης, φοιτητής τότε της Αρχιτεκτονικής, εξιστορεί στο παρόν βιβλίο τη γέννηση και τη δράση της Σπουδάζουσας -φανερή και παράνομη-, της πιο μαζικής οργάνωσης στο φοιτητικό χώρο, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε κι ο ίδιος.
Μέσα από τα προσωπικά του βιώματα ο Φοίβος Τσέκερης φωτίζει όσα έπεσαν στην αντίληψή του και αξίζει να καταγραφούν, ώστε να μη ξεχαστεί η περίοδος που γέμισε με δάκρυα και αίμα την πατρίδα
μας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πρόσωπα και γεγονότα, ηρωϊσμοί και προδοσίες και πάνω απ' όλα οι σπουδαστικοί αγώνες τον καιρό της κατοχής και ο Δεκέμβρης, κοιταγμένος φυσικά με τη ματιά του αυτόπτη μάρτυρα.

Είναι οι μέρες που έζησε ο Φοίβος Τσέκερης ως αγωνιστής και στη συνέχεια βαριά τραυματίας στο Πολυτεχνείο, τον Ερυθρό Σταυρό, το Ιπποκράτειο, σε άλλα νοσοκομεία -ανήμπορος και αιχμάλωτος στα χέρια του ανηλεή αντιπάλου. Το βιβλίο διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, έχει ουσιαστικά αφηγηματική μορφή, ενώ συνάμα είναι κι ένα αξεπέραστο ιστορικό χρονικό.
Τίτλος βιβλίου:Εδώ Πολυτεχνείο στα χρόνια της Κατοχής
Υπότιτλος βιβλίου:Από τους αγώνες με τη Σπουδάζουσα
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Τσέκερης, Φοίβος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608229747
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες