Συμβολικά φυτά των Ολυμπιακών Αγώνων

Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2004
ISBN:
9789600511703
Σελίδες:
93
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Συμβολικά φυτά των Ολυμπιακών Αγώνων
Τιμή εκδότη:€8,96
Η τιμή μας: €8,06
στο καλάθι
Συμβολικά φυτά των Ολυμπιακών Αγώνων
Τα φυτά ήταν εκεί, προϋπήρχαν. Φυτά μακρόβια, αείφυλλα, βαθύρριζα, ανθεκτικά, εύοσμα, λευκανθή, συμβόλιζαν αλληγορικά τα ιδεώδη. Φυτά που άγγιζαν, στόλιζαν, ζύμωναν την καθημερινότητα στην ιερή Άλτη. Φυτά με αναγεννητικές δυνάμεις. Η ισχυρή δρυς. Η λεύκα της θυσίας. Η λυγαριά της αγνότητας. Η μεθυστική άμπελος. Ο συναπτόμενος κισσός. Η ερωτική μυρτιά. Ο δοξασμένος φοίνικας. Η μαντική δάφνη. Η ιερή ελιά...
Διαβάζοντας τα "Συμβολικά φυτά των Ολυμπιακών Αγώνων" θα ανακαλύψετε όσα σχετικά είχε γράψει ο Θεόφραστος πριν από είκοσι τέσσερις αιώνες -"αι παραδεδομέναι φήμαι παρά των μυθολόγων· ελάαν μεν γαρ λέγουσι την Αθήνησι, φοίνικα δε τον εν Δήλω, κότινον δε τον εν Ολυμπία, αφ' ου ο στέφανος"- και θα μάθετε πολλά για τη χρήση, το μύθο, την ονομασία, τη φυσική ιστορία. Τέλος, θα απολαύσετε το εικονογραφικό υλικό με τα φυτά της Ελλάδας, όπως αποτυπώθηκαν τον 18ο αιώνα από έναν μεγάλο ζωγράφο.
Στην αρχαία Ολυμπία ό,τι απέμεινε απλώνεται, διαχέεται κι έρχεται από την όχθη της αθανασίας να αγγίξει το παρόν και το μέλλον. Τα φυτά εξακολουθούν ν' αναπτύσσονται εκεί, ως αναπόσπαστο μέρος του ξακουστού τοπίου.
Τίτλος βιβλίου:Συμβολικά φυτά των Ολυμπιακών Αγώνων
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Ρίζου, Αννέτα (Συγγραφέας)
Ριζοπούλου, Σοφία (Συγγραφέας)
ISBN:9789600511703
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες