Ανάλυση και σχεδίαση αλγορίθμων

Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2007
ISBN:
9789604181438
Σελίδες:
700
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ανάλυση και σχεδίαση αλγορίθμων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ανάλυση και σχεδίαση αλγορίθμων
Έχοντας την εκτίμηση τόσο των φοιτητών, όσο και των καθηγητών, η "Εισαγωγή στη σχεδίααη και στην ανάλυση των αλγορίθμων" καθορίζει μια κατανοητή κατηγοριοποίηση των τεχνικών σχεδίασης αλγορίθμων, η οποία αποδεικνύεται ισχυρότερη και πιο αποδεκτή διαισθητικά, από ό,τι η παραδοσιακή προσέγγιση.

Το βιβλίο παρέχει ένα συμπαγές και παιδαγωγικά έγκυρο πλαίσιο για την εκμάθηση και τη διδασκαλία των αλγορίθμων. Μέσω του Διαδικτύου, είναι διαθέσιμο ένα εκτεταμένο και λεπτομερές εγχειρίδιο απαντήσεων για τις ασκήσεις, προς όφελος των φοιτητών και των διδασκόντων. Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται επιπλέον με υποδείξεις για τη λύση των ασκήσεων, καθώς και με περιλήψεις των κεφαλαίων. Οι δημοφιλείς γρίφοι και τα γριφώδη παιχνίδια που βρίσκονται διάσπαρτα στις σελίδες του βιβλίου, παρέχουν κίνητρα εκμάθησης στους φοιτητές. Οι ρητορικές ερωτήσεις στο κείμενο χρησιμεύουν ως μια αποδοτική μέθοδος ελέγχου και εμπέδωσης.

Το βιβλίο είναι ιδανικό για ένα βασικό μάθημα κορμού στη σχεδίαση και στην ανάλυση αλγορίθμων. Η παρούσα, δεύτερη έκδοση, εμπεριέχει πάνω από 80 καινούριους γρίφους και ασκήσεις, όπως επίσης και:
- Ξεχωριστές ενότητες για την ανάλυση των μη-αναδρομικών και των αναδρομικών αλγορίθμων.
- Κάλυψη του θέματος της εμπειρικής ανάλυσης και της οπτικοποίησης των αλγορίθμων.
- Αναθεωρημένη ενότητα για τους προσεγγιστικούς αλγόριθμους.
- Νέο κεφάλαιο για τους αλγόριθμους επαναληπτικής βελτίωσης, το οποίο καλύπτει τη μέθοδο simplex, τις ροές δικτύων, τα μέγιστα ταιριάσματα σε διμερή γραφήματα, καθώς και το πρόβλημα του ευσταθούς γάμου.
Τίτλος βιβλίου:Ανάλυση και σχεδίαση αλγορίθμων
Τίτλος πρωτότυπου:The Design and Analysis of Algorithms
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Levitin, Anany (Συγγραφέας)
Κότσιαλος, Θέμης (Μεταφραστής)
Ρουμελιώτης, Μάνος (Επιμελητής)
ISBN:9789604181438
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες