Νάρκισσος και Ιανός
Ο μοντερνισμός υπήρξε -και για πολλούς μελετητές εξακολουθεί να επιβιώνει ως τις μέρες μας με απαραμείωτο σφρίγος- ένα μεγάλο κίνημα στην Ιστορία της Τέχνης που αγκάλιασε όλες τις πτυχές της, από την πεζογραφία και την ποίηση ως τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική. Η ρήξη του με το παρελθόν ήταν βίαιη και ριζοσπαστική, ενώ ταυτόχρονα ενσωμάτωσε και αφομοίωσε επιλεκτικά ό,τι από την παράδοση μπορούσε να γονιμοποιήσει δημιουργικά. Αυτό είναι ένα γενικό σχήμα. Στο "Νάρκισσος και Ιανός" ειδικότερα, η νεωτερικότητα στην πεζογραφία μας παρακολουθείται από τις πρώιμες ή σπερματικές εκφράσεις της ως τις αποκορυφώσεις και τις μεταλλάξεις της προς την έννοια του Μεταμοντερνισμού· ταυτόχρονα νοηματοδοτείται με σημασίες που η παλαιότερη κριτική δίσταζε να αποδώσει.
Τα κείμενα (αποσπάσματα και λήμματα) που απαρτίζουν τον "Νάρκισσο και Ιανό" θέλουν να αναδείξουν την ενταφιασμένη από πολλούς αξία του μοντερνισμού. Από τον Ανώνυμο του 1789 ως τον Ν. Γ. Πεντζίκη, και εκείθεν ως τις σημερινές μεταμορφώσεις του, ο μοντερνισμός στην πεζογραφία της σύγχρονης Ελλάδας αποτελεί ό,τι πιο ζωντανό και βιώσιμο φάνηκε σ' αυτό το διάστημα. Τα ανθολογούμενα κείμενα συγκροτούν ένα corpus (προσωρινό αναμφίβολα) της νεωτερικής πεζογραφίας που έλειπε ως τα σήμερα.
Βαρουχάκη, Τίνα
Η Τίνα Βαρουχάκη γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 2005 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο: "Μαζική κουλτούρα και σύγχρονο λαϊκό τραγούδι 1974-2000" στο Tμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (1996), Κλασικής Κιθάρας (2003, με καθηγητή τον Π. Δεληγιάννη) και Δημοσιογραφίας, από ιδιωτική σχολή (1997). Εργάζεται στον δημόσιο τομέα και συνεργάζεται με το μουσικό διαδικτυακό περιοδικό "TAR - με αφορμή την κιθάρα" (www.tar.gr).
To 2015 εξέδωσε το παιδικό βιβλίο "Το Αβγό που δεν ήθελε να το βάψουν" (εκδόσεις Οσελότος). Την ίδια χρονιά, από τον εν λόγω εκδοτικό οίκο, κυκλοφόρησε το χιουμοριστικό βιβλίο για ενήλικες "Γάμος Παροιμιώδης ή οι παροιμίες αλλιώς". Τα έτη 2012 και 2013 συμμετείχε στους συλλογικούς τόμους "Τα παραμύθια του Οσελότου", I και ΙΙ.
Έχει βραβευτεί με 1ο και 2ο βραβείο για δύο παραμύθια της, με τα οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό "InterArtia 2011"