Δαυίδ εναντίον Γολιάθ

Πώς επιβίωσε η Φινλανδία απέναντι στον Στάλιν
Εκδότης:
Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος
Έτος:
2024
ISBN:
9786182320020
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δαυίδ εναντίον Γολιάθ
Τιμή εκδότη:€18,99
Η τιμή μας: €17,09
Δαυίδ εναντίον Γολιάθ
Το επίκαιρο αυτό βιβλίο ξεκινάει με τη δραματική καταγραφή της αποτυχημένης εισβολής του Στάλιν στη Φινλανδία. Τον Νοέμβριο του 1939 ο σοβιετικός στρατός έστρεψε όλη τη δύναμή του εναντίον της μικρής ανεξάρτητης δημοκρατίας του Βορρά. Ωστόσο, ο Γολιάθ κάμφθηκε από την αποφασιστικότητα και τη γενναία αντίσταση του ∆αυίδ και, παρά την τεράστια στρατιωτική της υπεροχή, η σοβιετική πολεμική μηχανή απέτυχε ντροπιαστικά να κατακτήσει τη μικρή χώρα, υποχρεωνόμενη σε βαρύτατες απώλειες.

Στην αυγή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μια εποποιία, αντίστοιχη με την ηρωική ελληνική αντίσταση κατά του Μουσολίνι, γράφτηκε στα παγωμένα δάση και στις εκτάσεις του Βορρά. ονομάστηκε «Χειμερινός Πόλεμος».

Η γενναία μικρή Φινλανδία κατόρθωσε να ξεφύγει από τα δόντια του Στάλιν τρεις ακόμη φορές. Ο καθηγητής Kimmo Rentola διερευνά όχι μόνο την εισβολή του Στάλιν, αλλά και ολόκληρη τη δεκαετία των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Φινλανδίας που ακολούθησε, δηλαδή την έξοδό της από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το πραξικόπημα του 1948 που στήριξαν οι Σοβιετικοί, καθώς και τον χαρακτηρισμό της από τη Μόσχα ως εχθρικό κράτος το 1950.

Φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία, αυτή η συγκλονιστική αφήγηση είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα που η Φινλανδία επέλεξε, έπειτα από 75 χρόνια εύθραυστων ισορροπιών μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, να ενταχθεί τελικά στο ΝΑΤΟ.

Με πηγές από αρχεία από όλο τον κόσμο, ο Rentola διεκτραγωδεί με λεπτομέρεια την περίπλοκη ιστορία αυτής της μικρής δημοκρατίας και παράλληλα εμβαθύνει στα κίνητρα και στις αποφάσεις του Στάλιν, με τις οποίες διαμορφώθηκαν τελικά τα όρια των δυο γεωπολιτικών στρατοπέδων που κυριάρχησαν για τα επόμενα 50 χρόνια.
Τίτλος βιβλίου:Δαυίδ εναντίον Γολιάθ
Υπότιτλος βιβλίου:Πώς επιβίωσε η Φινλανδία απέναντι στον Στάλιν
Εκδότης:Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Rentola Kimmo (Συγγραφέας)
Μαρτζούκου, Μαρία (Μεταφραστής)
Pulkkinen Riikka (Μεταφραστής)
ISBN:9786182320020
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2024
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες