Πίπη Φακιδομύτη
H Πίπη Φακιδομύτη ζει στη Βιλεκούλα μ’ έναν πίθηκο κι ένα άλογο. Κάνει πάντα ό,τι της καπνίσει κι είναι απίστευτα δυνατή. Τα άλλα παιδιά σκάνε απ’ τη ζήλια τους κι οι μεγάλοι, μέχρι να τη γνωρίσουν, τη βρίσκουν ανυπόφορη. Η Άνικα και ο Τόμι είναι οι δυο φίλοι της, που ζουν στο διπλανό σπίτι. Καμιά φορά τα χάνουν με τους αλλόκοτους τρόπους της φιλενάδας τους, αλλά τη θαυμάζουν για την καλοσύνη της, τη γενναιοδωρία της και την ικανότητα που έχει να κάνει συναρπαστική και την πιο βαρετή στιγμή.
Τίτλος βιβλίου: | Πίπη Φακιδομύτη |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Βιβλίο 1 |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Pippi Långstrump |
---|
Εκδότης: | Ψυχογιός |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Lindgren, Astrid Ericsson, 1907-2002 (Συγγραφέας) Καμπά - Κούτρα, Ντίνα (Μεταφραστής) Vang Nyman Ingrid (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9786180154276 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους) | Σελίδες: | 176 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Φεβρουάριος 2024 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Ηλικίες: | 7+ | Σειρά βιβλίων: | Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους) |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 6+ |

Γκρης, Ηλίας
Ο Ηλίας Γκρής κατάγεται από την Κρέστενα Ολυμπίας. Σπούδασε οικονομικά και άσκησε τη δημοσιογραφία σε διάφορα μέσα και κυρίως στη δημόσια τηλεόραση. Eξέδωσε: "Ρημαγμένη πολιτεία" (1980, 1984), "Στα γεφύρια του κόσμου" (1982), "Εχθρικό τοπίο" (1983, 1985, 1990), "Λήθαργος κόσμος" (1987, 1990), "Η Έφεσος των αλόγων" (1993), "Αλφειός πρόγονος", (2005). Εξέδωσε επίσης μία συλλογή διηγημάτων και δύο μυθιστορήματα. Επιμελήθηκε έναν τόμο για τον Τάκη Σινόπουλο και κυκλοφόρησε τρεις ανθολογίες και ένα βιβλίο δοκιμίων. Μέρος του έργου του έχει συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, βουλγαρικά, γερμανικά, ρώσικα, ισπανικά, περσικά. Διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Σεναρίων της Ε.Ρ.Τ. (1993-1995) και στην Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κύπρου (2003-2005). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Εταιρείας Συγγραφέων.